El gran salt de Roglic
Ciclisme. El corredor eslovè confirma a Madrid el triomf final en la Vuelta i segella el millor èxit de la seva carrera esportiva. Valverde i la gran revelació, el jove Pogacar, completen el podi
Líder des de la desena jornada en la contrarellotge de Pau, Primoz Roglic (Jumbo Visma) va certificar ahir a Madrid la victòria en la general de la Vuelta. A punt de fer 30 anys i sis temporades després d’haver canviat els salts d’esquí per la bicicleta, Roglic es va convertir en el primer corredor eslovè a triomfar en la cursa espanyola i va segellar el millor èxit de la seva carrera esportiva. Aquest curs ja va ser tercer en el Giro i l’any passat va fer eclosió amb el quart lloc en el Tour. El murcià Alejandro Valverde (Movistar), de 39 anys, va assolir la segona posició i va precedir el jove de 20 anys Tadej Pogacar (Emirates), la gran revelació, que va rubricar un èxit del tot inesperat per al ciclisme eslovè.
De poques paraules i seriós en les rodes de premsa, Roglic es va començar a deixar anar després de l’etapa de Gredos i ahir, des de la plaça Cibeles, ja va deixar veure el millor dels seus somriures. “Han estat vint dies de bogeria, amb moltes etapes de gran duresa, i cada dia amb més intensitat”, va analitzar després de sobreviure en la penúltima jornada. El corredor eslovè també es va referir a la seva progressió en les últimes temporades. “Des del 2012 han passat moltes coses, entre d’altres, que vaig canviar els esquís per la bicicleta. Em vaig fer amateur; després, professional, i ara competeixo amb els millors. Ha estat una gran evolució”, va sentenciar. Roglic considera que el seu equip, el Jumbo Visma, podrà competir al mateix nivell de l’Ineos en totes les curses després de la incorporació de l’holandès Tom Dumoulin.
Si el ciclisme eslovè ha estat el gran triomfador de la Vuelta, la decepció ha vingut per part dels corredors colombians. Nairo Quintana, que va arribar a ser líder, va brillar per moments, però va pagar la seva irregularitat. Miguel Ángel López, juntament amb Pogacar, ha estat un dels grans animadors de la cursa, però al final tampoc va tenir prou forces per accedir al podi.
Més enllà de les places d’honor, el vilanoví Marc Soler (Movistar), tot i haver d’exercir de gregari de Valverde i Quintana, ha estat capaç d’ocupar un lloc entre els deu primers, amb una meritòria novena posició. Tant Soler com Antonio Pedrero han guanyat amb el Movistar la classificació per equips.
EL PROTAGONISTA
L’etapa final, per a Jakobsen
Com mana la tradició, la jornada final va servir per homenatjar els campions i no va provocar canvis en la general. El vencedor de l’etapa, entre Fuenlabrada i Madrid (106,6 km), va ser el campió holandès Fabio Jakobsen (Deceunink-Quick Step), que va guanyar la partida en l’esprint a l’irlandès Sam Bennett (Bora-Hangsgrohe). Jakobsen ja havia guanyat al Puig i va segellar la cinquena victòria de la seva formació, el Deceuninck-Quick Step.
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024