Més esport

ARI SÁNCHEZ

NÚMERO 3 DEL MÓN DE PÀDEL

“Guanyar el Master a casa és un somni fet realitat”

“L’objectiu és arribar a ser la parella número 1 del circuit perquè és el passet que ens falta”, sentencia la reusenca

“Hem d’estar concentrades tot el partit, perquè fins ara hem tingut molts alts i baixos”

Vèncer al Palau Sant Jordi davant de tanta gent, la família i els meus amics que em van venir a veure va ser increïble

Ari Màgic Sánchez (Reus, 1997) va tancar el seu primer curs al costat de la madrilenya Ale Salazar amb un èxit sonat guanyant el Master World Padel Tour a Barcelona en un Sant Jordi ple a vessar i experimentant “una sensació increïble” el mateix dia que, capricis del destí, a la seva àvia li va tocar la grossa de Nadal. La número 3 del món i integrant de la segona parella del circuit es va convertir en la primera catalana que obté el títol de mestra en un curs en què van alçar cinc títols en total i van arribar a cinc finals més, tot i alguns símptomes d’irregularitat que esperen evitar en el futur. La cirereta hauria estat desbancar del número 1 Marrero-Ortega, que enguany jugaran separades. “En aquell moment no vam estar al nivell”, admet. Serà el gran objectiu d’un 2020 d’alta competitivitat que arrencarà aquesta setmana a Marbella.

Quin balanç fa del 2019?
Molt positiu. Estem molt contentes de com ha anat el nostre primer any juntes. Tot i que és cert que podia haver anat millor. A final d’any ens vam jugar la possibilitat d’accedir al número 1, però en aquell moment no vam estar al nivell, tot i que vam salvar una mica guanyant el Master final a Barcelona. Era el nostre primer any i ara ja ens coneixem molt més i sabem què hem de fer cadascuna. Aquest 2020 serà molt millor.
En quins aspectes es pot concretar la millora?
Ja sabem com som cadascuna com a jugadores, els nostres punts forts, els nostres punts febles. Com a equip hem de saber lluitar fins al final quan les coses no van bé, com vam fer en el Master, en què vam millorar molt aquesta actitud. És el camí. Hem d’estar concentrades tot el partit, perquè fins ara hem tingut molts alts i baixos. Era un punt feble que si el treballem bé, al final aconseguirem ser una parella molt dura. Si no ens rendim i lluitem fins al final, podrem guanyar qualsevol partit.
Celebrar el Master a casa deu ser molt emotiu.
Guanyar-lo al Palau Sant Jordi davant de tanta gent, tota la meva família i tots els meus amics que em van venir a veure va ser increïble. La sensació va ser encara millor perquè els tornejos anteriors no ens havien anat bé i no ens ho estàvem passant bé. Vam seguir treballant i entrenant-nos perquè teníem ganes d’acabar bé l’any, i crec que ens ho mereixíem. Guanyar un Master i, a més a més, a Barcelona és un somni fet realitat.
Expliqui l’anècdota de la loteria...
Anàvem a jugar la final i en el grup del Whatsapp familiar em van dir que a la meva àvia li havia tocat la grossa de Nadal. Em pensava que m’estaven enganyant. Vaig trucar-li abans del partit i estava supercontenta. Va ser un premi doble.
Va pensar que era un senyal…
Sí, vaig pensar que era una mena de senyal o premonició positiva, en el sentit que totes dues podíem guanyar.
Parlant de diners, la federació catalana ha decidit enguany igualar els premis en metàl·lic en la categoria masculina i la femenina.
Felicito la federació catalana per la mesura i espero que altres federacions i també el circuit World Padel Tour en prenguin bona nota.
Quins són els objectius pel 2020 en un circuit femení segurament cada cop més dur?
L’objectiu és arribar a la ser la parella número 1del circuit, perquè és el passet que ens falta. Ara ja sabem les coses que hem de canviar per poder fer-lo. La competitivitat serà molt alta perquè les bessones Sánchez Alayeto tornen en plenitud després d’una part del curs passat separades per lesions, i també imagino que Lucía Sainz i Gemma Triay estaran a millor nivell. També s’ha de veure com encaixen les noves parelles. Serà un any duríssim, perquè totes les parelles estan cada cop més professionalitzades. El primer torneig serà de sorpreses.
Com afectarà el punt d’or?
És una norma que s’aplica que hi ha deuce i que es fa per fer més curts els partits i perquè entrin millor en les programacions televisives. Es pretén que els partits durin pels volts d’una hora i mitja. Si el canvi és positiu, benvingut sigui. S’haurà de veure com funciona, perquè també és cert que treu una mica d’espectacle. Aquells jocs llargs d’avantatges i igualtats també eren molt divertits. Al Master va passar que vam tenir molts jocs així, i a la gent també li agrada una mica d’emoció. Suposo que funcionarà.
Beneficiarà les millors parelles?
En teoria, a la llarga, ha de ser positiu per a les parelles de dalt perquè tenen més experiència. Les de dalt estan més acostumades a jugar-se els partits en petits detalls. S’ha de veure, perquè també hi haurà menys volum de joc i una parella que no és favorita pot arriscar més i tenir premi.
Segueix amb Head i amb el mateix model de pala.
Sí, segueixo amb la pala Alpha de Head fins al setembre, en què trauran un model nou.
Com organitzen els entrenaments amb Salazar tenint en compte que ella viu a Madrid?
Ella s’entrena a Madrid amb el Manu Martín i jo, a Barcelona amb el Miguel Sciorilli. Hem fet juntes unes quantes setmanes de pretemporada, però ja no és com el primer any, que ho vam haver de fer amb més intensitat perquè no ens coneixíem de res. Ara partim d’un nivell una mica més avançat. Jo també vaig de tant en tant a Madrid i fem un treball conjunt molt bo tot l’equip. Els tècnics sempre s’estan comunicant.
Se sent còmoda amb Salazar. Han connectat?
Sí, de seguida vam connectar, i això és molt important perquè passem moltes hores juntes fora de la pista. Ens portem molt bé i tenim moltes ganes d’aconseguir els nostres objectius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.