El CAR de Sant Cugat també ha de tancar les portes
Política esportiva. Un cas d’infecció per coronavirus d’un col·laborador vinculat al personal sanitari obliga a cessar tota l’activitat, que ja s’havia reduït als potencials olímpics i paralímpics
El centre d’alt rendiment de Sant Cugat s’havia convertit en les últimes hores en l’últim refugi perquè els potencials esportistes olímpics i paralímpics preparessin la cita dels Jocs Olímpics de Tòquio, però un positiu per coronavirus d’un col·laborador extern vinculat al personal sanitari va precipitar ahir el tancament total de l’activitat al recinte. Ho va confirmar el mateix director Ramon Terrassa: “Es tracta d’un col·laborador d’una empresa externa i que va estar en contacte amb el gros del personal sanitari i, per tant, segons el protocol els obliga a confinar-se i estar en un període d’observació. No poden venir a treballar i fa inviable que tinguem el centre obert.” En aquest sentit, va afegir: “És una pena. Estem molt tristos perquè ens pensàvem que havíem aconseguit blindar-nos. El problema és que el període d’incubació és força llarg i el positiu es va saber ahir [divendres] i, per tant, hem hagut de retrocedir i ha caigut com fitxes de dòmino una part essencial de l’equip sanitari.”
La situació al CAR de Sant Cugat era els últims dies excepcional perquè s’havia reduït l’activitat a una seixantena de potencials esportistes olímpics i paralímpics –normalment hi ha uns tres-cents esportistes–, i una vintena més de professionals al seu servei. En total, unes vuitanta persones que entre divendres al vespre i ahir al matí van abandonar el centre, i no hi podran tornar fins d’aquí tres setmanes, segons han establert les autoritats mèdiques. El director del centre d’alt rendiment admet que el tancament és un contratemps: “És una dificultat gran i caldrà treballar encara més quan puguem reprendre l’activitat per tornar-nos a posar al dia. Malauradament no és un cas únic. Això està passant a tot arreu i, per tant, esperarem també les decisions amb vista a les competicions internacionals que s’han de fer d’aquí uns mesos per planificar degudament la preparació dels esportistes d’alt nivell.” Entre els esportistes que volien aprofitar les dues setmanes de concentració a Sant Cugat hi havia les components de l’equip de natació artística, a les ordres de Mayuko Fujiki.
De Sierra Nevada a casa
D’altra banda, l’equip espanyol de natació, amb l’entrenador Fred Vergnoux al capdavant i Mireia Belmonte i Jessica Vall com a principals referents, havien abandonat el centre de Sierra Nevada i es dirigien cap a Sant Cugat quan van conèixer la notícia del tancament, divendres al vespre, i van marxar directament cap a casa. “Estem intentant assimilar la situació. Parar tants dies per als nedadors és molt fotut, però tampoc es tracta de fer cap irresponsabilitat, i el primer de tot és la salut i la solidaritat amb els afectats. A veure com evoluciona tot plegat”, comentava ja des de casa Jordi Jou, l’entrenador dels nedadors del CN Sant Andreu.