JORDI XAMMAR
Amb vent de cara
Jordi Xammar explica com el Consell Superior d’Esports va fer fora del CEAR l’equip olímpic que s’hi entrenava, confinat de manera voluntària
Jordi Xammar (Barcelona, 1993), com la resta de membres de l’equip olímpic espanyol de vela que passaven la quarantena al CEAR de Santander –també hi havia la campiona del món de 470 Sílvia Mas–, ja n’és fora. El Consell Superior d’Esports els va obligar a abandonar la instal·lació, la setmana passada. “Ens vam escampar per tota Espanya, just el contrari del que diuen les autoritats”, diu el subcampió del món de 470 amb el gallec Nico Rodríguez, a Efe, des de Granada, on s’ha instal·lat per complir el confinament a casa dels pares de la seva parella.
“Feia gairebé tres mesos que érem fora de casa en diverses parts del món, vam tenir l’opció d’anar al CEAR de Santander, hi estaríem tots junts i seria millor per a la preparació...”, exposa el barceloní, subcampió del món de la classe 470, sobre per què un cop cancel·lada la competició es van confinar, de manera voluntària, al centre, que no està tutelat per instàncies estatals perquè depèn de l’Ajuntament de Santander, del govern de Cantàbria i de la federació espanyola.
Allà, una desena d’esportistes s’entrenaven sense sortir a navegar i la presidenta de la RFEV, Julia Casanueva, es va mostrar molt reticent a les instruccions del màxim organisme estatal. “Tenim prohibit anar a la mar i sortir al carrer, però hem pogut entrenar l’aspecte físic. No tenim cap contacte amb l’exterior. La nostra vida consisteix ara a anar al gimnàs, menjar, dormir i esperar que ens deixin sortir, com tothom. La sort que tenim és que és molt gran i tenim totes les embarcacions a dins i podem continuar avançant en la feina amb el material. L’únic que no podem fer és la part d’aigua i trobem a faltar la navegació”, explicava en una entrevista a aquest diari.
“Havíem estat en contacte amb regatistes xinesos, japonesos, italians, francesos... Era ideal i perfecte per a nosaltres, fer-ho”, explica el barceloní, que hi afegeix: “La prova que volíem estar a allà va ser que quan van ajornar els Jocs al 2021 nosaltres continuàvem pensant que estar allà era el millor per a les nostres famílies, la població i per a nosaltres mateixos.”
“Som conscients que afrontarem un gran repte a Tòquio i de la feina que hem de fer”, reconeix Jordi Xammar, que com Sílvia Mas en la categoria femenina parteix amb opcions de medalla a la competició olímpica. Serà la darrera de la 470 abans que, a París 2024, passi a ser mixta.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024