Més esport

Confinats, però en forma

Més Esport. Dos joves gironins creen una plataforma de vídeos en línia per portar els entrenaments a casa amb el suport d’especialistes i col·laboracions d’esportistes d’elit

Jordi Ver­da­guer i Javi Ribas, dos joves empre­ne­dors giro­nins, van llançar dime­cres pas­sat Your Sport Review, que vol apro­par, a través de la pla­ta­forma en línia, tots els ele­ments neces­sa­ris per dur a terme un cor­recte entre­na­ment a casa. La pla­ta­forma per­met visu­a­lit­zar dife­rents vídeos en què es com­par­tei­xen exer­ci­cis d’entre­na­ments, vídeos edu­ca­tius i d’entre­te­ni­ment de més de 28 esports dife­rents. Dar­rere del pro­jecte hi ha un equip de pro­fes­si­o­nals del sec­tor de l’esport i de la informàtica que han aju­dat a dis­se­nyar i han asses­so­rat la pla­ta­forma per fer-la més visi­ble al públic.

La idea

La pla­ta­forma va ser ide­ada després que els dos joves per­des­sin la feina a causa del tan­ca­ment dels esta­bli­ments on tre­ba­lla­ven per culpa de la crisi del coro­na­vi­rus. Aquest fet i la cons­tant demanda d’entre­na­ments que rebien van por­tar-los a idear un web per fer esport a casa. Volien fugir dels entre­na­ments genèrics, ja que “a la xarxa hi tro­bem molt de con­tin­gut, però hem de saber que no tot aquest con­tin­gut pot ser bo per al nos­tre cos”, insis­teix Ver­da­guer .

La tria de con­tin­gut

La vari­e­tat d’exer­ci­cis d’entre­na­ment pen­jats a les xar­xes és enorme i molt vari­ada, a vega­des fer-ne una tria és com­pli­cat. La pla­ta­forma, a part de crear con­tin­gut propi, també en com­par­teix de la xarxa. Tot el con­tin­gut com­par­tit és fil­trat per espe­ci­a­lis­tes per tal de pro­moure exer­ci­cis de qua­li­tat i evi­tar els mals usos. El pro­jecte no admet els vídeos que pre­di­quen amb exer­ci­cis con­train­di­cats o mètodes que ente­nen que no són cor­rec­tes. Els vídeos pen­jats es clas­si­fi­quen en tres temàtiques: entre­na­ments, vídeos edu­ca­tius i d’entre­te­ni­ment que es poden visu­a­lit­zar de manera gratuïta al web i que s’ani­ran actu­a­lit­zant periòdica­ment per tal de tenir més vari­e­tat. Segons els matei­xos cre­a­dors, és impor­tant fil­trar el con­tin­gut per tal d’evi­tar lesi­ons i per tal d’ade­quar cada exer­cici a la neces­si­tat i nivell de cada per­sona. “Volem ser una enci­clopèdia i donar infor­mació útil”, recalca Ribas.

Per a tot­hom

Un dels fac­tors dife­ren­ci­als és la vari­e­tat i adap­ta­bi­li­tat de cada sessió segons a la capa­ci­tat física de cada per­sona. La idea, que va sor­gir del con­sell que dona­ven a cone­guts en la seva acti­vi­tat física a casa, vol englo­bar dife­rents nivells d’entre­na­ment. A través de deu fil­tres pots tro­bar ses­si­ons que s’adeqüin més a les teves neces­si­tats. Els matei­xos cre­a­dors expli­ca­ven la importància de fer pre­val­dre la qua­li­tat a la quan­ti­tat a l’hora de publi­car el con­tin­gut. “Molta gent a casa se sent valenta per fer esport, i a vega­des cal fer atenció al tipus de sessió que estàs rea­lit­zant, per evi­tar lesi­ons i males pra­xis”, afe­geix Ver­da­guer. “Hi ha mol­tes apli­ca­ci­ons amb exer­ci­cis genèrics, nosal­tres volem fer un pas més”, diu Ribas. A més a més, la pla­ta­forma també té l’opció que tots els usu­a­ris regis­trats puguin pen­jar-hi con­tin­gut.

Con­tinuïtat

El pro­jecte s’ha pen­sat, dis­se­nyat i desen­vo­lu­pat en ple con­fi­na­ment, això no obs­tant, un dels objec­tius de la pla­ta­forma és pro­jec­tar-se més enllà de la situ­ació actual i que tin­gui una con­tinuïtat després d’aquest període. Des de L’Espor­tiu ens vam posar en con­tacte amb els seus cre­a­dors. “Estem tre­ba­llant amb el depar­ta­ment de màrque­ting perquè el pro­jecte no mori més enllà del con­fi­na­ment”, remarca Ver­da­guer avançant-se a un futur incert. El pro­jecte està tre­ba­llant en la cre­ació d’una con­sulta en línia, en què es podran per­so­na­lit­zar més els exer­ci­cis segons l’esport, les moti­va­ci­ons de cadascú i els rep­tes que es pro­po­sin.

Col·labo­ra­ci­ons

La base del pro­jecte, segons expli­ca­ven els dos joves empre­ne­dors, és tota la gent que està col·labo­rant, “Sense tots els pro­fes­si­o­nals que hi ha al dar­rere, no seria pos­si­ble tirar enda­vant el pro­jecte”, pre­cisa Ribas. Gràcies a l’ajuda de molts espor­tis­tes de dife­rents àmbits, una bona colla dels quals ja for­men part de l’equip de la pla­ta­forma, s’han pogut dis­se­nyar les dife­rents meto­do­lo­gies i mane­res de tre­ba­llar per extreure el màxim ren­di­ment a cada sessió. Noms d’espor­tis­tes pro­fes­si­o­nals com Ivan Balliu, Gerard Valentín, Pol Valentín, Helena Oma, Que­ralt Casas i Sheila Avilés, entre d’altres, han col·labo­rat acti­va­ment per tal d’estruc­tu­rar els dife­rents esports. La plan­ti­lla de la pla­ta­forma també està for­mada per dos informàtics i una empresa d’asses­so­ria externa que van con­trac­tar a l’inici del pro­jecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)