Natació

El CN Barcelona impulsa la proposta per reobrir les piscines dels clubs de natació en la fase 1

Natació. Ja s’hi han adherit 75 clubs d’arreu de l’Estat espanyol, entre els quals hi destaquen el CN Sabadell, el CN Sant Andreu i el CN Mataró

El CN Barcelona s’ha erigit en el promotor d’una proposta dirigida al govern espanyol que sol·licita la reobertura de les piscines i les zones aquàtiques dins les instal·lacions pròpies dels clubs de natació per a la pràctica esportiva durant la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat. Segons l’orde publicat al BOE del 16 de maig, aquesta possibilitat no està permesa fins a la fase 2 de la desescalada. De moment, ja s’han adherit a la proposta del centre cenebista 75 clubs d’arreu de l’Estat espanyol, entre els quals algunes de les principals entitats de natació catalanes, com ara el CN Sabadell, el CN Sant Andreu i el CN Mataró.

Segons la proposta del CN Barcelona, la reobertura seria tant per a esportistes d’alt nivell i federats com per a l’àmbit esportiu dels socis i sòcies, i sempre hi quan les entitats disposin d’un pla rigorós, actualitzat i validat per les administracions territorials a cada club. En la missiva es recorda que aquests clubs són associacions sense ànim de lucre (amb la categoria d’interès general) “amb l’única finalitat de promoure i desenvolupar l’esport de la natació en totes les seves modalitats”. En la carta s’explica tot el protocol que s’hauria de seguir per a la reobertura de portes, semblant al que ja s’aplica al CAR de Sant Cugat, i es ressalta la importància de reprendre l’activitat tant per a la viabilitat esportiva com econòmica dels clubs. D’altra banda, també es fa esment a un informe del CSIC, depenent del Ministeri de Ciència i Innovació, denominat Informe sobre transmissió del SARS-CoV-2 en platges i piscines del 5 de maig, en què s’avala la seguretat del mitjà aquàtic en la tramisssió de la Covid-19, ja que l’ús d’agents desinfectants està àmpliament implantat des de fa anys.

LA DADA

Les entitats han de disposar d’un pla rigorós, actualitzat i validat per les administracions territorials a cada club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)