El sector esportiu presenta una demanda per poder obrir les instal·lacions
Política esportiva. El president de la UFEC, Gerard Esteva, diu que la resolució del departament de sanitat és arbitrària, injustificada i injusta
El sector esportiu ha explicat la presentació d’una demanada en la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aconseguir que es puguin obrir les instal·lacions esportives tancades arran de la resolució del Departament de Salut de la generalitat de Catalunya. En la roda de premsa han estat presents Gerard Esteva president de la UFEC, Anna Pruna presidenta de l’INDESCAT, Josep Viladot president de Gestiona, August Tarragó president ADECAF, Enric Bertran president de la Federació Catalana de Natació i Eduard Escandell president de l’Associació de Clubs de Natació.
Gerard Esteva ha explicat que és un moment complicat pel món de l’esport i ha destacat l’unanimitat que hi ha. També ha dit: “Ens hem vist obligats a presentar la demanda”. Ho han fet de forma urgent, demanant mesures cautelars i en principi haurien de tenir resposta en 48 hores. El president de la UFEC ha manifestat que la resolució del tancament d’instal·lacions és: “arbitrària, injustificada i injusta”, que no els hi han dit els motius concrets i ha sentenciat: “Sembla que amb l’esport tothom s’hi atreveix”.
Anna Pruna ha expressat que: “Creiem que el tancament és un cop mortal pel sector” i ha dit que s’han pres les mesures necessàries i no tenen coneixement de cap rebrot en instal·lacions esportives. Josep Viladot ha comentat que el que s’està fent no és lògic noi coherent i ha manifestat: “És absurd que les platges estiguin obertes i els clubs esportius tancats”. August Tarragó per la seva part ha manifestat que darrera dels centres esportius hi ha persones, que ja venen de tres mesos amb ingressos zero, i ha demanat: “Sabem que s’ha de gestionar la pandèmia, però reclament sensibilitat, la situació no serà curta”. Enric Bertran ha explicat que sempre s’ha parlat molt del miracle de l’esport català i la feina dels clubs, i que ara estan en risc de supervivència. “Els clubs fan uns doble vessant, social i esportiva, des de la base fins als medallistes olímpics” ha dit. Finalment Eduard Escandell ha explicat que les dades son colpidores, que tenen el neguit de saber com es podrà sortir de tot plegat i que: “creiem que no és una qüestió esportiva o econòmica, si no també socials”.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024