Figueras: “S’ha volgut tacar la gestió d’Aguilera i Fontseré al Circuit”
Motor.
Setembre s’acosta i amb aquest mes la nova temporada esportiva, que viurà amb l’amenaça dels nous rebrots de coronavirus. Aquesta és una de les preocupacions de Gerard Figueras (Vilanova i la Geltrú1982), el secretari general de l’Esport de Catalunya, que també assegura en una entrevista a EFE que és imprescindible que el Circuit de Barcelona-Catalunya mantingui els Grans Premis de Fórmula 1 i Moto GP. Aquest cap de setmana se celebra el de Fórmula dues setmanes després que hagi tingut lloc un canvi en la direcció del recinte esportiu. Figueras considera injust que s’hagi volgut tacar la feina feta pels anteriors gestors, Vicenç Aguilera i Joan Fontserè.
“Deixant de banda l’esport professional, a la resta hi ha una doble sensació: d’una banda, a l’estiu l’activitat s’ha pogut reprendre’s i s’han celebrat amb les mesures sanitàries pertinents campus, casals i colònies esportives, els quals donen molta vida als clubs. Però, d’altra banda, hi ha molta preocupació de cara al setembre. Les pròximes setmanes comencen els entrenaments i hi ha el temor si la temporada podrà disputar-se o en algun moment d’aquesta la situació sanitària obligarà a una altra aturada generalitzada”, reflexiona Figueras, que explica que l’eina que han activitat si la situació empitjora és “un pla general aprovat pel PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) amb les mesures que s’hauran de seguir en els entrenaments i en les competicions i ara estem treballant amb les federacions perquè puguin adequar als seus respectius esports.”
Respecte de la injecció econòmica que la Generalitat va fer a l’abril de 61,5 milions d’euros per ajudar a tirar endavant el sector esportiu, admet que es necessitaran més diners sense cap dubte: “D’aquesta borsa global de recursos hi ha 10 milions que són de crèdit i ens consta que els primers 15 dies d’obertura de procediment ja s’havien demanat 5 milions. Això vol dir que el sector té necessitat de recursos per aguantar i poder reprendre l’activitat. Les complicacions puntuals les anirem trampejant, però insisteixo, si hi ha una aturada general en el sector necessitarà més diners.
Quant als canvis en la direcció del circuit de Barcelona-Catalunya, valora molt la feina de Vicenç Aguilera i Joan Fontseré: “Ho visc amb una sensació de tristesa i de certa injustícia perquè la feina que han fet tots dos la coneixem bé i en moments de crisi brutal han estat capaços de mantenir els Grans Premis de Fórmula 1 i de Moto GP. Malgrat tots els esforços que s’han fet hi ha hagut un interès per tacar la seva gestió i em sembla totalment injust. El temps els farà justícia. Però alhora tenim ganes que les coses vagin bé amb el nou equip, liderat per Maria Teixidor i Josep Lluís Santamaría.” Mantenir els Grans Premis és una prioritat: “No per caprici, sinó perquè el Circuit no és el mateix amb o sense ells. L’important és que segueixin aquí per molts anys.”
No creu, finalment, que la candidatura Barcelona-Pirineus 2030, s’hagi de veure afectada per la crisi del coronavirus: “Crec que és un moment en què els països hem de detectar dos o tres grans projectes de país que permetin dinamitzar l’economia i aquesta candidatura ha de ser un d’ells. El Comitè Olímpic Internacional actualment planteja els Jocs com un generador de diners per als països i hi ha pocs projectes que tinguin la capacitat, amb l’esport com a catalitzador, de parlar d’inversió, d’infraestructures, de sostenibilitat, de territori i de despoblament. Els Jocs han de ser un impuls econòmic per a l’època posterior a la crisi del coronavirus.
Notícies
Divendres,22 novembre 2024