Esports de muntanya

Mingote presenta l’últim gran repte, pujar el K2 a l’hivern

Mai s’ha pujat a la segona muntanya més alta de la terra de 8.611 m en aquesta època de l’any

Sergi Mingote ha presentat el seu projecte per aquest hivern en el Palau Robert de Barcelona, la K2 Winter Expedition 2021 que té la intenció de pujar a la segona muntanya més alta de la terra de 8.611 m en hivern, una fita que no s’ha fet mai. Sergi Mingote ha explicat les característiques de l’expedició i de la muntanya, on es podran trobar temperatures de 50 graus sota zero i vents superiors als 100 km/h. També s’ha mostrat part del material que es farà servir per intentar completar aquest repte.

Sergi Mingote ha presentat l’expedició acompanyat de Gerard Figueres, el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat, i de Jordi Merino, el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. L’alpinista de Parets del Vallès serà el colider d’una grup de més de 50 alpinistes de 13 països diferents que intentaran aquesta ascensió durant dos mesos, del 20 de desembre al 28 de febrer. El K2 és l’únic cim de més de 8.000 m que no s’ha coronat mai a l’hivern i aquest serè el vuitè intent en els darrers 30 anys. La primera vegada que es va pujar va ser l’any 1954 i va ser a l’estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)