Espanya compleix el tràmit contra l’Uruguai (23-38)

L’equip de Jordi Ribera certifica l’accés als quarts de final del mundial després del triomf d’Hongria contra Polònia (26-30)

La selecció espanyola ha complert el tràmit contra l’Uruguai (23-38) i ha certificat la classificació per als quarts de final del mundial d’Egipte després del triomf d’Hongria contra Polònia (26-30). L’equip hispà i el magiar es jugaran la primera plaça de grup dilluns (18 h per TdP) en l’última jornada de la segona fase del campionat.

Jordi Ribera havia donat descans als blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas i Raúl Entrerríos, els dos jugadors amb més minuts acumulats en el campionat, i ha fet entrar en el set inicial als dos debutants en la convocatòria, el porter Sergey Hernández i el lateral Iosu Goñi. La resistència xarrua amb prou feines ha durat 5 minuts (2-3). A partir d’aquí, la selecció espanyola ha posat la directa. Ha començat a recuperar pilotes en defensa i a córrer al contraatac. El tècnic uruguaià (3-9) ha aturat el joc després de la primera embranzida hispana. Però la dinàmica ha continuat igual i amb els catalans Aitor Ariño (8 gols) i Aleix Gómez (5) liderant els contraatacs han tancat el primer acte amb un contundent parcial de 12-24.

La segona meitat no ha tingut més història. L’equip espanyol ha obtingut una màxima diferència de 17 gols (17-34). Però el màxim protagonista de la segona meitat ha estat el porter uruguaià Antonio Viera, que amb 12 aturades i un percentatge pròxim al 50% ha impedit que el conjunt de Ribera eixamplés encara més el seu avantatge. De fet, Espanya ha encaixat un parcial de 5-0 (22-34), que s’ha quedat amb una anècdota perquè el triomf final ha estat prou contundent (23-38).