Guanya el joc col·lectiu
Handbol. La selecció espanyola exhibeix recursos contra una Noruega ferida sense Sagosen i jugarà la semifinal del mundial contra Dinamarca
Espanya 31 Noruega 26
ESPANYA:Corrales; Fernández (3), Entrerríos (1), A. Duixebàev (8), Solé (3, 2 p.), Cañellas (1), Marchán (6) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Maqueda (4), Sarmiento (1), Figueras, Viran, Aleix (1), Ariño, Guardiola i D. Duixebàev (3).NORUEGA:Berguerud; Sagosen (4, 1 p.), Overby (2), Jondal (6), Bjornsen, O’Sullivan (3), Reinkind –set inicial–; Saeveras (p.s.), Myrhol (3), Tonnesen, Johannessen (4), Tangen (1), Pettersen, Solstad, Gulliksen i Blonz (3 p.).PARCIALS:3-2, 6-5, 9-7, 12-8, 16-11, 21-15; 27-17, 23-20, 26-22, 27-23, 28-24 i 31-26.ÀRBITRES:Nachevski i Nikolov. Exclusions: Maqueda (14’ i 27) i Guardiola (26’), per Espanya; i Overby (3’), Reinkind (15’) i Solstad (46’), per Noruega.Allunyada de les places d’honor en les dues últimes edicions, la selecció espanyola, amb la intervenció dels sis jugadors catalans, tornarà a lluitar per les medalles d’un mundial després d’haver superat Noruega en una primera meitat per emmarcar (21-15). Si la pugna entre el combinat hispà i l’escandinau es plantejava com un duel entre la força del col·lectiu i l’ascendència i el protagonisme de Sander Sagosen, la victòria va ser clarament per a la proposta del sarrianenc Jordi Ribera. Certament, el central noruec es va lesionar a la primera meitat, però ja havien passat més de vint minuts de joc i el campió europeu era qui marcava la pauta. La pugna en les semifinals serà contra Dinamarca, que va necessitar la tanda de penals per desfer-se de la combativa selecció egípcia (39-38). En l’altra part del quadre s’enfrontaran França i Suècia, que van complir els pronòstics contra Hongria (35-32) i la Qatar (35-23) de Valero Rivera, respectivament.
En la posada en escena, la bona connexió amb el pivot Marchán va generar els primers dubtes en el conjunt noruec (6-3). El ritme de joc era molt intens i tres pèrdues de pilota de l’equip espanyol van donar aire al rival, que momentàniament va poder igualar el resultat. Ribera va demanar temps mort i la selecció hispana va tornar a rutllar. Les aturades de Rodrigo Corrales (7 en la primera meitat), les defenses alternatives (5-1 i 6-0) i el catàleg de recursos ofensius de la doble campiona europea marcaven la pauta davant la doble subcampiona mundial (13-8). Per acabar-ho d’adobar, Sagosen, amb 4 gols, va haver de marxar als vestidors amb problemes físics. Ni amb una doble superioritat va poder impedir l’equip víking que el conjunt espanyol arribés al descans amb 6 gols de renda en una primera meitat espectacular.
La selecció noruega va posar la directa després de la represa (21-18). Ribera va aturar el joc per intentar canviar la dinàmica i Aleix Gómez va poder trencar la sequera després de 6:26 de joc. Corrales, amb les seves intervencions (19), va mantenir viu l’equip espanyol en els moments més complicats. La remuntada escandinava ja no va tenir continuïtat. El tècnic noruec ho va intentar amb atacs amb set jugadors. Amb una defensa 5-1. També va provar de tornar a pista Sagosen, però el central no estava en condicions de jugar. Un Corrales immens sota pals i un Alex Duixebàev (8 gols) desencadenat en atac van posar l’epíleg al partit.