La Volta fa els deures i té protocols sanitaris a punt
Ciclisme. Si és necessari aprofitarà l’experiència del Tour i la Vuelta després que la temporada hagi començat amb suspensions a tot areu
Quan falten menys de dos mesos perquè es disputi finalment la Volta a Catalunya del centenari (22-28 de març) el pilot internacional viu amb preocupació un inici de temporada que s’ha anat complicant perquè molts països encara no poden controlar la tercera onada de la Covid-19, temen l’expansió de la soca britànica i saben que el procés de vacunació serà lent. Als Països Catalans ja s’han ajornat les dues primeres voltes professionals, la Challenge de Mallorca i la volta al País Valencià, i l’UCI World Tour no ha pogut començar ja que a Austràlia es va cancel·lar pel mateix motiu el Tour Down Under. Amb tot, la Volta treballa perquè es pugui disputar aquesta vegada sí amb certa normalitat l’edició que ja es va ajornar el 2020. En aquest sentit, alguns factors juguen a favor de l’organització. El temps pot calmar la situació sanitària del país i algunes restriccions es poden fer més flexibles. A més, i això encara és més rellevant, la Volta ja ha pres nota dels protocols sanitaris que es van aplicar al Tour i la Vuelta per elaborar-ne uns de propis ja que finalment les dues grans voltes es van poder fer a l’estiu i a la tardor sense grans riscos.
Algunes de les normes que van aplicar el Tour i la Vuelta són semblants a les que exigeix l’UCI. Els participants s’han de fer tests PCR entre cinc i dos dies abans d’arribar a Catalunya i durant la cursa els equips que tinguin dos ciclistes que donin positiu són expulsats. L’altra vessant rellevant per evitar qualsevol risc és el control del públic, que implica restringir al màxim la seva presència a les sortides i les arribades i tancar, sobretot, l’aparcament dels autobusos dels equips, un indret normalment obert perquè permetia la interacció entre els aficionats i els ciclistes. Al Tour i la Vuelta també es va fer un seguiment estricte amb tests als organitzadors, mitjans de comunicació, patrocinadors i als agents de la policia, i qualsevol positiu era posat en quarantena. De fet, el mateix director del Tour, Christian Prudhomme, va donar positiu i va haver-se de quedar confinat uns dies.
La Volta del 2021 mantindrà el recorregut previst la temporada passada. Així, la cursa tindrà novament Calella com a localitat de sortida i arribada de la primera etapa, que posarà a prova els corredors amb un recorregut de mitja muntanya. La prova començarà en aquesta localitat costanera i finalitzarà en el ja tradicional circuit per la muntanya de Montjuïc (Barcelona). Les dues arribades destacades en alt seran a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i Port Ainé, als Pirineus, dues etapes que es disputaran el tercer i quart dia.
Marsella, punt de sortida
El Kern Pharma, equip que ha pujat de categoria aquesta temporada, debutarà en la clàssica del GP de la Marsellesa. L’equip ha convocat els catalans Kiko Galván, Jordi López i Martí Márquez. En el Caja Rural hi haurà Joel Nicolau, que també debuta aquesta temporada. Són 171 quilòmetres d’un recorregut trencacames amb tres ports pel mig.
Publicat a
Notícies
Dissabte,16 novembre 2024