Natació

Belmonte millora de la lesió a l’espatlla i no descarta del tot competir en l’estatal de Sabadell

La badalonina es mostra ambiciosa i confia en poder mostrar la seva millor versió en els Jocs Olímpics de Tòquio

La nedadora badalonina Mireia Belmonte ha explicat que està “molt i molt millor que fa unes setmanes” de la seva lesió a l’espatlla i que podrà ser “ambiciosa per intentar mostrar la seva millor versió” amb vista als Jocs Olímpics de Tòquio. Belmonte ja té dues mínimes per als Jocs, les dels 800 i els 1.500, aconseguides al desembre, però vol ampliar el seu repertori i afrontar el seu programa habitual (200 m papallona, 400 m lliure i 200 i 400 m estils). “Ara l’objectiu és aconseguir com a mínim dues o tres mínimes més a l’europeu de Budapest [del 17 al 23 de maig]”, ha dit en un acte promocional d’un dels seus patrocinadors. Amb tot, la nedadora badalonina no descarta del tot participar abans en el campionat d’Espanya, que es disputa a la piscina de Can Llong de Sabadell, del 24 al 28 de març, i és la segona cita selectiva per a Tòquio. “De vegades em falla voler avançar molt ràpid i voler fer abans d’hora les coses amb normalitat. Estic aprenent a no saltar-me etapes”, reconeix. I ha afegit: “Aquest any no he competit encara en papallona i en estils, així que no sé com estaré en aquestes proves, però intentaré aconseguir les sis mínimes de sempre.” Belmonte ha indicat que “seria millor poder veure com estan les rivals competint contra elles, però la situació de pandèmia provoca que cadascuna s’hagi d’entrenar per la seva banda” i que “tot es decideixi als Jocs Olímpics”.

També pensa en París 2024

Els primers Jocs de Belmonte van ser els del 2008 a Pequín. D’aquella experiència “queden la il·lusió i les ganes de treballar”, a les quals s’hi ha afegit “l’experiència, una cosa que també és molt important per competir al màxim nivell i poder adaptar-se a qualsevol circumstància”. D’altra banda, la quatre vegades medallista olímpica (or i bronze a Rio de Janeiro 2016 i dues plates a Londres 2012) ha dit que la seva trajectòria “és una manera de demostrar a les nenes que pots arribar on vulguis amb feina”: “Això és el que vull transmetre”, ha remarcat. Si Belmonte aconseguís una medalla a Tòquio es convertiria en l’esportista catalana i espanyola més llorejada als Jocs Olímpics. “M’agradaria anar a París”, ha dit en referència a la possibilitat d’estar present també als Jocs del 2024, que serien els cinquens de la seva trajectòria. “De moment no m’he plantejat la retirada”, ha advertit.

També ha admès que, encara que “ha tingut molts referents, Michael Phelps sempre ha estat el nedador per excel·lència, el més llorejat de la història dels Jocs Olímpics”. I ha assegurat que “era un plaer coincidir amb ell quan estava en actiu, i veure’l nedar era una passada”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)