Esports de muntanya

L'AEPEDI denuncia públicament l'oblit del sector a l'hora de rebre ajuts

Des de l'associació es considera que aquest àmbit empresarial i laboral "ha estat marginat a Espanya"

L'associació espanyola d'escoles d'esquí i professors dels esports d'hivern ha fet avui públic un comunicat per denunciar l'oblit del sector per part de l'administració espanyola. En el comunicat de premsa, enviat avui als mitjans, es fa públic que el passat dia 13 de Març el BOE va publicar el Reial decret llei 5/2021 on es recollien les mesures de suport empresarial en resposta a la pandèmia. Des de l'esmentada associació es lamenta que "hem de tornar a lamentar que les administracions públiques, i en aquest cas el Govern d'Espanya s'ha "oblidat" de les empreses del nostre sector".

Des de l'associació es considera que aquest àmbit empresarial i laboral "ha estat marginat a Espanya" i s'ha impedit que les escoles "percebin una ajuda per poder superar la greu crisi en què la pandèmia i algunes decisions polítiques de les diferents administracions públiques" els han provocat. Recorden, a més, que el turisme d'hivern és en algunes comunitats autònomes un motor econòmic important per a la generació de riquesa i d'ocupació i ho contrasta amb l'entorn europeu, on la mateixa qüestió s'ha resolt facilitant ajudes directes a empreses i treballadors.

En el comunicat expliquen que a l'estat espanyol les ajudes han estat pràcticament "nul·les per al nostre sector professional" i que els professors en molts casos no han pogut "ni tan sols començar a treballar i no han pogut rebre els ERTEs que la resta de treballadors d'altres sectors sí que han rebut" o que "les escoles que ens contracten no han rebut ajudes".

Segons el comunicat, la manca d'ajudes posa en perill la supervivència de moltes escoles i els llocs de treball que en depenen i recorden que algunes escoles s'han vist obligades a fer importants inversions per adequar les seves instal·lacions.

Finalment l'AEPEDI denuncia públicament en aquest comunicat, l'abandonament sistemàtic que "les administracions comarcals, autonòmiques i estatals han sotmès al nostre sector professional" i recorden que l'activitat és molt més segura que "viatjar en un tren o un metre d'una ciutat o estar en un centre comercial", entre altres qüestions.

Veure comunicat complet en aquest enllaç.


Si us ha resultat interessant llegir L'AEPEDI denuncia públicament l'oblit del sector a l'hora de rebre ajuts potser us pot interessar llegir Em trobo en situació d'ERTO, però encara no he rebut cap prestació o també  L'escola s'ha vist obligada a tenir tota la plantilla en ERTO des de l'11 de gener

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)