Atletisme

Yassine Ouhdadi, de l’Hospitalet a Tòquio

Atletisme. El fondista tortosí, que ja ha segellat el bitllet per als Jocs Paralímpics, serà un dels referents en el míting internacional de dissabte

La participació del tortosí Yassine Ouhdadi (l’Hospitalet Atletisme) en els 5.000 m serà una de les atraccions del míting internacional de paratletisme de l’Hospitalet, que es disputa dissabte i serà una cita clau amb vista als Jocs Paralímpics de Tòquio. Subcampió mundial de 5.000 m en la classe T13 (discapacitat visual lleu) a Dubai a finals del 2019, Ouhdadi només havia d’acreditar la mínima B (14:53.51) per segellar el bitllet per als seus primers Jocs Paralímpics, cosa que ja va fer en el campionat de Catalunya, el mes passat a Lloret (14:50.76). El míting de l’Hospitalet, doncs, servirà per anar afinant el seu estat de forma amb vista a la cita de Tòquio, que es disputarà entre el 24 d’agost i el 5 de setembre.

Ouhdadi, vencedor dels 5.000 m amb 14:54.28, ja va ser un dels protagonistes de l’última edició del míting de l’Hospitalet, que es va disputar el passat 31 d’octubre molt condicionat per les restriccions pandèmiques, sense públic i amb una participació internacional testimonial. En aquesta ocasió es permetrà la presència d’aficionats, fins a un 50% de l’aforament del complex esportiu de l’Hospitalet Nord, i de la participació estrangera destaquen els grecs Loukas Protonotarios (100 m), Anastasios Kourdis (llargada) i Stylianos Malakopoulos (400 m), els colombians Omar Acosta i Anderson Naranjo, tots dos en 400 m, i l’italià resident a Múrcia Davide Morana. La gran novetat és que la competició es podrà seguir íntegrament per streaming, des de les 11 h fins a les 13.15 h.

A més d’Ouhdadi, hi haurà altres referents de l’atletisme català adaptat com ara Xavi Porras (Barça) i Mari Carmen Paredes (l’Hospitalet Atletisme), tots dos amb mínima B per als Jocs Paralímpics, a més de Martín Parejo (CA Mollet), Meritxell Lorca (Facvac Valls) i Meritxell Playà (Fuenlabrada). Tampoc no hi faltaran alguns dels principals especialistes espanyols i habituals en el míting hospitalenc. És el cas del valencià Kim López, campió paralímpic de llançament de pes als Jocs de Rio 2016; la recordista estatal de llargada de la classe T62, la madrilenya Sara Andrés; la mediàtica atleta gallega Desireé Vila; el mallorquí Joan Munar; José Manuel Quintero; Sara Martínez, o la jove promesa de la velocitat Adiaratou Iglesias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)