Més esport

NATACIÓ

CAMPIONAT ESTATAL D'ESTIU

Alan Cabello arrenca amb força a les Picornell

L'alellenc millora el rècord dels campionats en els 200 m estils

Belmonte s'apunta un triomf més discret en els 200 m papallona

Bona part del protagonisme de la primera jornada de l'estatal d'estiu se'l va emportar Alan Cabello (CN Sant Andreu) gràcies als 2:00.96 que va acreditar en la final masculina dels 200 m estils. Una marca que, a banda d'atorgar-li un còmode triomf davant del seu germà Brenton (2:04.93), suposa el nou rècord dels campionats, fins ahir en poder del sabadellenc Sergio García amb 2:01.66. L'alellenc, un dels grans absents en el proper europeu de Budapest, va quedar a poques dècimes de la plusmarca estatal del seu germà (2:00.38). L'altre rècord dels campionats de la sessió va anar a càrrec de Mercedes Peris (Santa Olaya) en els 50 m esquena (3:26.13).

La resta de favorits també van respondre a les piscines Picornell, seu del campionat, però amb registres més discrets. Mireia Belmonte (CN Sabadell), va imposar-se en els 200 m papallona amb 2:10.61, a gairebé quatre segons del seu rècord estatal. Molt a prop seu va quedar la seva companya de club Judit Ignacio, flamant campiona europea júnior de la prova, que tot just dilluns tornava d'Hèlsinki amb aquest or i amb la plata dels 100 m papallona. Tot i el cansament, la marca d'ahir d'Ignacio (2:10.92) fins i tot va ser millor que l'acreditada en la final de l'europeu júnior (2:12.30).

Una altra de les júniors d'or, Clàudia Dasca (CN Sabadell), va ocupar el tercer graó del podi dels 800 metres, dominats per Melanie Costa en absència d'Erika Villaécija, que dissabte passat va debutar el mundial d'aigües obertes amb un vuitè lloc en els 10 km. En els 50 m esquena masculins, Álvaro Vega també va aprofitar la baixa d'Aschwin Wildeboer (CN Sabadell) per apuntar-se el triomf. Per la seva banda, Rafa Muñoz, plusmarquista mundial dels 50 m papallona, va dominar els 50 m lliure davant del cenebista Joaquín Belza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)