Rugbi

La USAP supera el Biarritz (33-14) i torna al al Top-14 francès

L’occità Melvyn Jaminet, l’heroi del conjunt català, molt superior als bascos

La USAP ha aconseguit l’ascens al Top-14 francès amb la victòria en la final de la segona categoria, el Pro D2, disputada a Montpeller contra el Biarritz, amb un miler d’espectadors a la graderia. El conjunt català torna a la màxima categoria després del descens del 2019 –la pandèmia va impedir disputar les eliminatòries l’any passat– amb l’occità Melvyn Jaminet (Ieras, 1999), que el dia 30 farà 22 anys i que va arribar a la USAP el 2018 –al novembre va renovar per tres anys més–, com un dels herois.

De principi a fi

El conjunt català ’ha avançat al minut 10 amb una marca del neozelandès George Tilsley i la transformació de Melvyn Jaminet (7-0). El conjunt basc ha reaccionat de seguida amb un cop de càstig (7-3), Jaminet al minut 25 ampliava el marge (10-3) i tot just després era de nou James Hart el que reduïa la diferència amb el peu esquerre, ara en dues ocasions (10-9) a deu minuts per la mitja part. Jaminet al minut 34 donava aire a la USAP amb el peu dret (13-9) i, a un minut del descans, la tranquil·litat (16-9).

Jaminet, ha obert la segona meitat fent el 19-9 al minut 43 i el fijià nascut a Austràlia Ben Volavola ha pogut fer el segon assaig català al 51. Jaminet no ha fallat amb el peu (26-9) i, al 74 en una acció de murri, marcava el 31-9 i amb la transformació encarrilava la final (33-9). El marcador l’ha tancat el Biarritz, amb la seva primera marca a l’últim minut mitjançant Lucas Peyresblanques (33-14).