Més esport

NATACIÓ

CAMPIONAT ESTATAL D'ESTIU

L'europeu també espera Alan Cabello

La presència de nedadors catalans en l'europeu de Budapest, que se celebrarà del 9 al 15 d'agost, s'ampliarà amb Alan Cabello, que ha rebut un oferiment de darrera hora del director tècnic de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), Luis Villanueva. La brillant actuació de l'alellenc del CN Sant Andreu en l'estatal d'estiu, reflectida amb els triomfs en els 200 i 400 m estils –amb rècord dels campionats en la primera prova– li ha obert la porta de la gran cita de l'estiu. Cabello n'havia quedat exclòs en no assolir per unes poques centèsimes la mínima demanada en l'obert de primavera de l'abril. Aquella decisió ja va aixecar polèmica, i ara Villanueva l'ha volgut repescar amb el pertinent enuig de l'alellenc per no haver pogut realitzar una preparació enfocada al campionat europeu en els darrers mesos.

Rècord de Dasca.

L'última jornada de competició a les piscines Picornell va comportar dos rècords dels campionats més, un a càrrec de Clàudia Dasca (CN Sabadell) en els 1.500 m lliure. La flamant campionat europea júnior de la prova va imposar-se amb 16:30.12, que supera el registre establert ara fa un any per Marta Recio (16:55.07). L'altre el va aconseguir Rafa Muñoz, protagonista els darrers dies també per temes extraesportius –té pendent una audiència per no haver informat en tres ocasions de la seva localització, com exigeix la normativa antidopatge–. Ahir el cordovès va exhibir els galons de plusmarquista mundial dels 50 m papallona rebaixant fins a 23.97 el rècord del campionat en aquesta prova, que ja posseïa des del 2007 (24.13). Altres triomf de catalans van anar a càrrec d'Àlex Sánchez (CN Sabadell), en els 200 m lliure (1:51.30) i el relleu masculí de 4x100 m estils del CN Sant andreu (3:43.15).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)