Més esport

NATACIÓ

Alan Cabello: «Cal deixar de banda el passat i pensar en l'interès esportiu»

L'alellenc valora positivament l'oferiment de nedar l'europeu, tot i lamentar les formes

L'objectiu ara és prorrogar una preparació que no comptava amb la gran cita de l'estiu

«M'havia quedat a només dues centèsimes de la mínima i llavors em van deixar fora»
«A falta que es faci oficial, em centraré en els 200 m estils, amb el repte de nedar la final»
«No he preparat específicament l'europeu, però les bones marques em donen confiança»

Alan Cabello haurà d'ajornar unes setmanes les vacances. Aquest migdia, en la presentació de l'equip estatal que competirà del 4 al 15 d'agost en el campionat d'Europa de natació de Budapest, s'ha d'oficialitzar la seva inclusió d'última hora en la llista de convocats. L'oferiment de Luis Villanueva, director tècnic de la federació espanyola (RFEN), li ha arribat tard i «per sorpresa», però es tracta d'un caramel massa dolç per renunciar-hi a pesar de sentir-se agreujat per com se'l va excloure de la primera llista: «M'havia quedat a només dues centèsimes de la mínima en la competició fixada per fer-la [l'obert de primavera de l'abril passat] i llavors em van deixar fora», recorda el nedador del CN Sant Andreu,que en el Trofeu Ciutat de Barcelona del juny passat també va rebre una negativa del director tècnic. Per contra, la situació ha donat un tomb en l'estatal d'estiu d'aquesta setmana en acreditar la sisena millor marca europea de l'any dels 200 m estils, a banda d'imposar-se també en els 400 m. Més enllà de la polèmica, Cabello vol aprofitar l'oportunitat que ara se li obre: «Cal deixar de banda el que ha passat i pensar en l'interès esportiu. A mi m'interessa poder competir en l'europeu i agafar experiència amb vista a l'objectiu dels Jocs de Londres 2012.»

Nova preparació.
El repte principal que s'obre ara és com mantenir tres setmanes més el pic de forma que s'havia programat per a l'estatal d'estiu. «No he preparat específicament l'europeu, però les bones marques que he fet aquest dies em donen confiança per aconseguir un bon resultat», va comentar l'alellenc, que a falta que es faci oficial avui centrarà la seva participació en els 200m estils: «L'objectiu seria intentar nedar la final, que no serà fàcil. Caldrà anar pas a pas, nedar bé les eliminatòries, la semifinal i ja donar-ho tot en cas d'estar a la final.»

Per aconseguir-ho, els propers dies continuarà entrenant-se amb intensitat acompanyat pel seu preparador, José Antonio del Castillo, abans de viatjar dimecres que ve a Palma. Allà, l'equip estatal de natació realitzarà una estada prèvia a Budapest, on s'hi arribarà cap al 4 d'agost, uns dies abans de l'inici de la competició per tal de conèixer l'escenari amb antelació.

Cinc catalans en la llista inicial

La primera llista facilitada per Luis Villanueva després de l'obert de primavera de l'abril passat incloïa cinc nedadors catalans, Aschwin Wildeboer (CN Sabadell), Juan Miquel Rando (CN Sant Andreu), Erika Villaécija (CN Sant Andreu), Marina Garcia (CE Mediterrani) i Mireia Garcia (CN Sabadell). A més, cal afegir-hi l'andalús del club andreuenc Melquíades Álvarez. En total, i a falta que avui Villanueva faci oficial la incorporació d'Alan Cabello, el combinat estatal que competirà en l'europeu de Budapest estarà format per setze nedadors.

Milorad Cavic, nova absència a Budapest

Milorad Cavic, subcampió olímpic i mundial dels 100 m papallona, s'afegeix a la llista de baixes il·lustres per a l'europeu. El serbi, que va estar a mil·límetres d'avortar la proesa de Phelps d'assolir set ors a Pequín 2008, no s'ha recuperat a temps de l'operació a la qual s'ha sotmès a causa d'una hèrnia. Altres absències destacades són la de l'holandesa Marleen Veldhuis, que ha estat mare fa poques setmanes, i l'alemanya Britta Steffen, que després d'un llarg període de descans posterior al mundial de Roma, ha tingut molèsties en reprendre l'activitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)