El CN Sabadell goleja l’Ethnikos (8-13) i posa mig peu a la final a quatre de l’Eurolliga

L’equip vallesà ha trencat el domini inicial grec (6-4) amb una espectacular segona part (2-9) i una Judith Forca, autora de 5 gols, en estat de gràcia

L’Astralpool CN Sabadell ha sortit clarament victoriós del primer assalt dels quarts de final contra l’Ethnikos Pireu a la piscina Petros Kapagherof (8-13) i ha posat mig peu a la final a quatre de l’Eurolliga. El partit de tornada serà el 26 de febrer a Can Llong. El conjunt grec, amb grans intervencions d’Ashleigh Johnson sota els pals, ha dominat la primera meitat (6-4), però el CN Sabadell ha tingut una reacció espectacular en el tercer quart (2-6) i ha sabut controlar la situació i ampliar la renda fins al final. Les màximes golejadores del conjunt de David Palma han estat Judith Forca (5), Maica García (3) i Maartje Keuning (3).

El primer quart ha acabat amb taules. Ashleigh Johnson li ha aturat el primer llançament a Judith Forca. A la segona, però, no ha perdonat i l’esquerrana del CN Sabadell ha obert el marcador amb una vaselina després de culminar un contraatac davant la portera nord-americana. El conjunt hel·lè ha respost amb la mateixa moneda i Foivi Chatzikyriakaki ha enviat al fons de la xarxa un precís llançament parabòlic. El frec a frec s’ha mantingut durant tot el primer quart. Maica Garcia, marcant territori des de la boia, i Maggie Steffens, enviant un missatge a la seva companya de la selecció ianqui, han anotat per les vallesanes. Pel bàndol local, han marcat Stefania Charalampidi i Akistis Benekou. En el segon quart, l’Ethnikos ha pres la iniciativa. En dues accions de superioritat, Venca Bakoc i Charalmpidi han obert forat després que Johnson li aturés un penal a Sabrina Van der Sloot. Forca, en una altra transició ràpida, ha retallat diferències, però Ioulia Anna Kontoni, amb un xut ajustat al pal, ha tornat deixar els dos gols de desavantatge abans del descans (6-4).

El CN Sabadell ha sortit en tromba en el tercer quart i en menys de 4 minuts ja havia capgirat el resultat amb gols d’Irene González, Maica García i Maartje Keuning. L’Ethnikos ha aturat momentàniament el cop, però les sabadellenques veien porteria amb claredat i tres dianes més de Forca, Maica i Keuning deixaven el resultat en 8-10 abans d’afrontar els últims 8 minuts de joc. L’equip sabadellenc, amb una gran defensa, ha tancat la porta a qualsevol intent de reacció local i ha completat el festival amb un altre parcial favorable de 0-3, amb Forca (2) i Keuning en estat de gràcia.