Pol Makuri: “Tots ens mereixem lluitar pels nostres somnis”
L’igualadí ja està a Pequín per disputar tres proves d’esquí de fons en els Jocs Paralímpics
Pol Makuri Redolad ja està a Pequín per disputar tres proves d’equí de fons en els Jocs Paralímpics que s’inicien divendres. Ell competirà la setmana vinent. L’igualadí de 31 anys ha explicat les seves sensacions i la seva història en una entrevista a l’agència EFE. Pol Makuri va néixer a La Paz (Bolívia) perquè els seus pares, tots dos catalans, hi treballaven i abans d’un any la família va tornar a Igualada. Pertany a la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC). Va practicar l’hoquei sobre patins i als 18 anys va disputar la seva primera competició d’esquí de fons, un esport que feia des dels cinc anys.
La seva classificació per els Jocs de Pequín és el fruit d’un llarg treball i la culminació d’un somni: “Quan em van dir que hi aniria em vaig posar a plorar. La persona que estava al telèfon em va escoltar i em va haver de tranquil·litzar. Sabia que hi havia poques opcions d’aconseguir-ho però també sabia que si treballava molt es podia donar. Sóc la cara visible del treball de molta gent, de federacions, clubs i patrocinadors.” L’igualadí farà història al ser el primer esportista de l’estat amb una paràlisi cerebral a disputar uns Jocs Paralímpics d’hivern: “Saber que puc fer història en la paràlisi cerebral espanyola és brutal, és una cosa que em remou. Amb tot el bagatge de tants anys veus que tot dona el seu fruit i pots obrir moltes portes. Cal animar la gent a què compleixi els seus somnis”.
Explica que els seus objectius a Pequín són estar entre els quinze primers en els 20 quilòmetres i en l’esprint i els 12.5 km donar tot el que es pugui. “Tots ens mereixem lluitar pels nostres somnis i a una persona una discapacitat li pot servir per arribar a la mínima i complir un objectiu i a un altre per arribar a les medalles”.
Pol Makuri va néixer amb hemiparèsia, un tipus de paràlisi cerebral que li afecta la part dreta del cos, s’ha hagut d’adaptar i treballar molt per fer esquí de fons: “A nivell tècnic i de desplaçament hi ha molta feina, però en haver fet hoquei, amb el lliscament, això m’ajuda molt. A nivell material utilitzo un bastó perquè amb la mà dreta tinc mobilitat però no control i me’l puc clavar. També utilitzo una bota més rígida en el peu dret perquè estigui més protegit.”
L’altre representant del Comitè Paralímpic Espanyol a Pequín és el surfista asturià Víctor González.
Notícies relacionades
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024