Waterpolo

El CAR de Sant Cugat acull deu joves refugiats del planter del Dynamo Kíiv

Es tracta de menors d’entre tretze i disset anys

El Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat acull deu joves refugiats, waterpolistes del planter del Dynamo de Kíiv , que van arribar dilluns a Catalunya gràcies a la col·laboració de diferents entitats i persones vinculades a l’esport i al waterpolo.

Tots els jugadors són menors d’edat, d’entre tretze i disset anys, i van poder sortir d’Ucraïna gràcies a la implicació de diverses persones de l’àmbit del waterpolo, tant a nivell internacional com a Catalunya, i a la resposta i col·laboració de les tres entitats implicades: el CAR de Sant Cugat, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) i la Federació Catalana de Natació (FCN). En tractar-se de menors que han arribat a Catalunya i un cop ja són al CAR fora de perill, la primera actuació és ocupar-se dels aspectes legals relacionats amb la seva tutela mentre siguin al país, fet que s’està treballant conjuntament amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA), del Departament de Drets Socials.

Comparteixen entrenaments

Mentre siguin al CAR, compartiran entrenaments amb els grups de waterpolo de la Federació Catalana de Natació al centre, formats per nois i noies de la seva edat, i s’està treballant per a què també puguin continuar els estudis. Es pretén que el seu dia a dia sigui el més similar possible al de la resta d’interns del CAR.

Terra d’acollida

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, assegura que “no hem dubtat en cap moment a l’hora d’activar la maquinària del CAR de Sant Cugat i posar-la a disposició d’aquest grup de joves per garantir-los una estada segura. Catalunya és terra d’acollida, i el món de l’esport demostra un cop més aquest caràcter solidari que el caracteritza des de fa molt temps”, ha afegit.  

Cura integral

Tal com explica el director del CAR, Ramon Terrassa, “la cura integral dels esportistes és un dels puntals del CAR, i en el cas d’aquests joves refugiats, venint de la situació que acaben de viure, i que encara es viu al seu país, per a nosaltres la prioritat és la seva seguretat i el benestar emocional, perquè tenen dret a un entorn amable i segur”.

Integració

Finalment, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, que ha agraït la implicació del CAR i del Govern, ha explicat que “estem contents que aquest nois estiguin aquí, amb la família del waterpolo català, es puguin adaptar al nostre grup d’entrenament del CAR i poc a poc es puguin anar integrant a les nostres competicions”. “Sé que ho farem i ho farem bé, perquè la família del waterpolo català sempre està a l’alçada de les circumstàncies i aquesta vegada estic segur que també”, ha assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)