Tennis

Barcelona, epicentre mundial

Tennis platja. Els millors jugadors i jugadores del món es reuniran a la Vall d’Hebron al mes de maig en el 14è Ciutat de Barcelona, un Sand Series, una mena de Grand Slam de l’especialitat

Bar­ce­lona serà seu, del 26 al 28 de maig, d’una de les grans cites del cir­cuit mun­dial de ten­nis platja, el Beach Ten­nis World Tour de la ITF (Inter­na­ti­o­nal Ten­nis Fede­ra­tion), el Sand Series Bar­ce­lona 2022. El Club Beach Ten­nis Bar­ce­lona, la Fede­ració Cata­lana de Ten­nis i les ins­ti­tu­ci­ons han unit esforços perquè es dis­puti al Cen­tre Muni­ci­pal de Ten­nis Vall Hebron un dels tor­ne­jos con­si­de­rats com els Grand Slams del ten­nis platja.

La cator­zena edició del Tor­neig Inter­na­ci­o­nal Ciu­tat de Bar­ce­lona de Ten­nis Platja (TICB) farà un pas enda­vant i un salt qua­li­ta­tiu amb una dotació econòmica de 35.000 dòlars en pre­mis, que el con­ver­teix en un dels més impor­tants del món i garan­teix la presència dels millors juga­dors i juga­do­res del rànquing mun­dial. Alba Gamell és la direc­tiva de la Fede­ració Cata­lana de Ten­nis res­pon­sa­ble de ten­nis platja i alhora la pre­si­denta del Beach Ten­nis Bar­ce­lona, coor­ga­nit­za­dors, que fan una aposta ferma per la dis­ci­plina, molt potent a casa nos­tra. No en va, Cata­lu­nya és cam­pi­ona d’Espa­nya, s’hi juga una lliga amb 32 equips i més de 350 ins­crits i un cir­cuit català amb deu pro­ves anu­als.

El tor­neig, que rea­firma la pro­jecció de Bar­ce­lona i Cata­lu­nya com a seus de grans esde­ve­ni­ments inter­na­ci­o­nals i, espe­ci­al­ment d’esports de sorra, reu­nirà prop de 250 juga­dors i juga­do­res d’arreu del món. Es jugarà en dobles feme­nins, dobles mas­cu­lins, cate­go­ria mixta i sub 18.

Cata­lans a l’elit

Dos juga­dors cata­lans, el ter­ras­senc Gerard Rodríguez i la ripo­lle­tenca Eva Fernández, figu­ren entre els millors del món de l’espe­ci­a­li­tat. Rodríguez, veterà nas­cut el 1988, és l’onzè del món, men­tre que Fernández (2001) és tret­zena. En el top 100 també hi tro­bem el juga­dor de Mata­de­pera Santi Puente (97è). El saba­de­llenc Pol File­lla és el 134è. El juga­dor esta­tal amb millor rànquing és el canari Antomi Ramos (3r). La veneçolana esta­blerta a Cata­lu­nya Ganesha Díaz, per la seva banda, és la 46a. Una lesió quan jugava a fut­bol al seu país va ser el deto­nant perquè s’ena­morés del ten­nis platja. La ter­ras­senca Ari­adna Costa és la 72a. Itàlia és la prin­ci­pal potència, que també té pre­di­ca­ment al Bra­sil. Els números 1 són transal­pins: Mic­hele Cap­pe­lletti i Giu­lia Gas­parri. En homes, qua­tre dels sis pri­mers són ita­li­ans. En dones, cinc de les set.

Un esport nascut a Torredembarra i a Itàlia

El tennis platja va néixer paral·lelament a Torredembarra i a Itàlia. En el cas torrenc, continua sent una pràctica ben viva a la població; s’hi van disputar diversos campionats estatals i internacionals –a la imatge, el campionat estatal del 2005– i té un club en actiu –el Beach Tennis Torredembarra (BTT), amb 150 socis–, amb xarxes instal·lades a la platja de Baix a Mar. Els pioners van ser Eduard Muntada, Josep Manuel Muntada i Emili Martinell, que van fer servir un rem i una xarxa de pescadors i van escollir l’Eduard (1,85 m) per establir-ne l’altura. El 28 de juny del 2004, la Federació Catalana de Tennis va incloure’l com a modalitat. Actualment hi ha 387 llicències específiques de tennis platja a Catalunya –150 fa tres anys– i unes 250 persones que juguen amb llicència de tennis. Per tant, pels volts d’uns 600 jugadors habituals en competició. Hi ha vuit clubs específics i una quinzena de tennis amb pistes de tennis platja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)