En clau femenina i blaugrana
Festa de l’Esport Català. Alèxia Putellas i el Barça del triplet comparteixen els honors amb Saül Craviotto en la 25a edició de la gala que premia els millors esportistes del país del 2021
El boom de l’equip femení del Barça de futbol, amb un triplet històric, va tenir el seu reconeixement en la 25a Festa de l’Esport Català, que complia les noces d’argent impulsada per la UFEC, el diari Sport i la Secretaria General de l'Esport. El conjunt blaugrana, que dissabte a Torí no va poder revalidar la corona europea assolida a Göteborg, va ser escollit com a millor equip català del 2021 i la seva capitana, Alèxia Putellas, va ser reconeguda com la millor esportista. Un guardó més a la llista per a la futbolista de Mollet, que des de fa un any no para de rebre distincions. Un canvi de dates en les semifinals de la copa de la Reina –l’equip juga avui contra el Real Madrid– van provocar que ni Putellas ni cap representant de l’equip poguessin assistir a l’acte organitzat al CaixaForum. De fet, aquesta gala s’hauria d’haver celebrat el 18 de gener, però es va haver d’ajornar per l’enèsima onada de la covid-19. Per part del Barça, van recollir les dues distincions el president, Joan Laporta, i la vicepresidenta Elena Fort.
Les jugadores del Barça van compartir protagonisme amb el piragüista lleidatà Saül Craviotto, que va rebre la consideració de millor esportista català per segona vegada, després d’haver-la rebut ja en l’edició del 2016. Amb la plata en la modalitat de K4 aconseguida en els Jocs de Tòquio, Craviotto es converteix en el primer català a arribar a les cinc medalles olímpiques. Un problema familiar d’última hora va impedir que es pogués desplaçar a l’acte des de Gijón, on resideix. Tant Craviotto com Putellas van enviar les mostres d’agraïment a través d’un vídeo.
Àlex Roca, ovacionat
Però la Festa de l’Esport va tenir molts més premiats, i sens dubte una de les ovacions més llargues i sentides de la gala se la va emportar Àlex Roca, guardonat per l’esperit esportiu, i que va fer un discurs molt emotiu i inspirador. En el quadre d’honor de la jornada també hi figuraven: Xavi Pascual, com a millor entrenador, després de guanyar tots els títols possibles amb el Barça d’handbol, rubricats amb ple de victòries; Pau Gasol, com a esportista llegendari –va recollir el premi el seu pare, Agustí Gasol–; Elena Ruiz i Èric Pastor, com a esportistes amb més projecció; i Sergi Garrote i Núria Marquès, dos dels triomfadors en els Jocs Paralímpics. En el cas de Gasol, completa el triplet. Va ser esportista amb més projecció el 2000; millor esportista el 2001 i el 2006, i finalment esportista llegendari, un guardó que s’afegeix a la Creu de Sant Jordi. La Federació Catalana de Hockey va rebre el reconeixement a la gestió esportiva, distinció que va recollir el seu president, Xavier Adell.
Durant l’acte també van tenir un reconeixement amb motiu del seu centenari la Federació Catalana de Natació, la Joventut Atlètica Sabadell, el Club d’Escacs Badalona, la UE Santboiana, la Joventut Bisbalenca, La Granada CF, el Llavaneres CE, la Mataronesa UD, el Vilassar Dalt CE i el CT Terrassa. Coincidint amb el 25è aniversari de la Festa de l’Esport Català, es va tenir un record per alguns dels premiats en edicions anteriors.
En l’acte de reconeixement als millors esportistes catalans del 2021 no hi van faltar la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el president de la UFEC, Gerard Esteva, i el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional Juan Antonio Samaranch Salisachs.
ELS PROTAGONISTES
Notícies relacionades
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024