Més esport

La UFEC fa les primeres finals d’eSports federats

La competició va reunir més de 200 persones al centre ‘ASOBU gamer experience’ de Barcelona

La UFEC aposta pels eSports. Dissabte passat es van fer les primeres finals presencials de la Parlem Lliga catalana d’eSports. La competició va reunir més de 200 persones al centre ASOBU gamer experience de Barcelona.

Per primera vegada, la UFEC organitzava una competició de videojocs esportius. “És una aposta innovadora perquè els esports tradicionals formin part de la comunitat dels e-games”, explicava Jordi Vallès, responsable de projectes de la UFEC. La Generalitat, a través del Departament de Vicepresidència, Polítiques digitals i Territori, hi dona suport. “No hi ha límits en el món digital i tenim talent al país per crear nous videojocs. L’aposta és acompanyar iniciatives com la de la UFEC per unir esforços en la digitalització de l’esport i la promoció del món dels videojocs catalans”, va comentar Dani Marco, director general d’innovació i economia digital.

Durant la jornada es va competir en tres modalitats diferents: escacs, beisbol i automobilisme. Carlesdc95 es va endur la victòria a les finals d’escacs. Brandool2499 va ser campió en la modalitat de beisbol després d’una llarga pugna inesperada. I GTAS92 va ser el guanyador de la final d’automobilisme, dominant des d’un bon inici.

Tot l’esdeveniment va ser retransmès en directe i en català per Norman López, comunicador esportiu en nous formats digitals. L’ús del català també és un dels aspectes claus de l’aposta innovadora de la UFEC i Parlem. “La fita està aconseguida. Ara toca pensar en la propera edició”, afirmava Vallès, que també aclaria que en la popera edició està previst incorporar dues federacions més: bàsquet i futbol americà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)