Més esport

El Tour esquiva la covid

€Ciclisme. L’organització respira tranquil·la després de no detectar cap més positiu dins el pilot en la segona jornada de descans de la cursa

Cap ciclista va donar positiu en covid-19 a la tanda de tests realitzada ahir durant la segona jornada de descans del Tour de França, segons va informar la Unió Ciclista Internacional (UCI). Després de l’etapa de diumenge, els corredors havien de passar els tests de l’organització de la cursa aband del dia de descans i ahir es van fer públics els resultats: tots negatius. Un respir després dels tres casos que es van donar en cursa i que van comportar l’abandonament de Geoffrey Bouchard, Vegard Stake Laengen i Guillaume Martin.

Tot i això, l’UCI va reiterar les regles de protecció per evitar la propagació de la pandèmia, com l’obligació de portar mascareta un cop finalitzada la cursa, mantenir les distàncies de seguretat i la desinfecció regular de les mans. S’ha de recordar que, després del canvi de protocol, fins i tot un corredor podria competir essent positiu. Això sí, l’hauria d’avaluar el metge de l’equip, el de la cursa i el de l’UCI, en funció dels símptomes i de la càrrega viral que pogués tenir. Internament, els equips continuaran fent proves si ho consideren oportú.

Arriba l’alta muntanya

Després de la jornada de descans, el pilot reprendrà avui la marxa amb una etapa qualificada de mitja muntanya entre Morzena Les Portes du Soleil i Megéva (148,5 km). Serà com una mena d’aperitiu previ als dos dels plats forts de la setmana alpina, amb l’etapa de dimecres entre Albertville i el cim del coll de Granon Serre Chevalier, i la de dijous amb l’ascensió al mític Aup d’Uès. El Jumbo de Vingegaard i Roglic i l’Ineos de Thomas i Yates ja planifiquen quina pot ser l’estratègia bona per intentar trencar l’hegemonia de l’eslovè Tadej Pogacar (UAE), que de moment marxa impertèrrit cap al seu tercer Tour consecutiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)