Atletisme

Pròxima estació, Munic

Atletisme. Sara Gallego es gradua en una semifinal del mundial amb l’onzè registre en 400 m tanques, a 15 centèsimes del rècord espanyol, i, tot i quedar fora de la final, fa un pas endavant amb vista a l’europeu

La bar­ce­lo­nina Sara Gallego es va gra­duar en la semi­fi­nal de 400 m tan­ques del mun­dial de Eugene i, al marge dels relleus de 4x400 m, ja està cen­trada en l’euro­peu de Munic, a par­tir del 15 d’agost. La velo­cista del Nike va tor­nar a exhi­bir la seva ves­sant més com­pe­ti­tiva i, amb un regis­tre de 54.49, va ocu­par el cinquè lloc de la segona semi­fi­nal, la més exi­gent de les tres, i es va que­dar a només 15 centèsimes de la seva plus­marca espa­nyola (54.34), insu­fi­ci­ent per acce­dir a la final. El pas a la cursa defi­ni­tiva estava fora de l’abast de les seves actu­als pres­ta­ci­ons perquè el segon temps de repesca va que­dar fixat en 53.72, 62 centèsimes menys que la seva marca per­so­nal. “El balanç és molt posi­tiu. Hem pas­sat a les semi­fi­nals, que era el nos­tre objec­tiu. Soc cons­ci­ent que l’accés a la final era molt com­pli­cat perquè, a més, m’ha tocat la sèrie més exi­gent. En la pri­mera semi­fi­nal, per exem­ple, Ryzhykova ha que­dat segona amb pit­jor temps que el meu [54.51]. Em sento feliç. Aquest any he fet un pas impor­tant de nivell i estic satis­feta de poder com­pe­tir amb les millors. No he fet la meva millor cursa, hi ha petits detalls per polir, però no estic gaire acos­tu­mada a córrer amb atle­tes millors que jo”, va valo­rar.

“Una cursa cal­cada”

Des de la distància, també va seguir la cursa de la seva dei­xe­bla Àlex Codina, el seu entre­na­dor al CAR de Sant Cugat: “Com­pa­rat amb la prova del rècord d’Espa­nya i amb petits mati­sos, és una cursa pràcti­ca­ment cal­cada, tant de rítmica pel nom­bre de pas­ses entre tan­ques, com pels regis­tres par­ci­als.” Amb només 21 anys, és nor­mal que Gallego hagi de pagar un cert peatge en el seu debut en un mun­dial abso­lut: “Durant la seva tra­jectòria en com­pe­ti­ci­ons inter­na­ci­o­nals està acos­tu­mada a córrer amb atle­tes de la seva edat, amb un nivell simi­lar, i lògica­ment en l’abso­lut hi ha més diferències. A les sèries va com­pe­tir al cos­tat de la recor­dista mun­dial, McLaugh­lin, i en les semi­fi­nals amb l’euro­pea, Bol, i tot això neces­sita un apre­nen­tatge. És com un bany de rea­li­tat.” En tot cas, remarca el pas enda­vant que ha fet aquest curs: “El seu ren­di­ment és extra­or­di­nari. A prin­cipi de tem­po­rada ens plan­tejàvem córrer regu­lar­ment en 55 i ja ho està fent en 54. Ja és a prop de les top ten i s’ha de fer un pas més, però tenim temps perquè encara és molt jove.” Amb aques­tes pers­pec­ti­ves, afron­ta­ran el cara­mel de la tem­po­rada, l’euro­peu de Munic, amb el repte d’acce­dir a la final. Ara mateix, amb els 54.34, és la sisena del rànquing. “La gran feina ja està feta, ara és qüestió de mati­sos i de no espat­llar-ho. A l’euro­peu dependrà que tot sigui favo­ra­ble –el vent, la tem­pe­ra­tura, la com­pe­tició– i si baixés de 54 ja seria un regal. En tot cas, llui­tarà segur”, sen­ten­cia Codina, que des­taca el grau de con­fiança i com­pli­ci­tat amb la plus­mar­quista cata­lana a l’hora de deci­dir les estratègies tècni­ques.

DONES. 400 m tanques(s/f 1)
1a D. Muhammad (EUA) 53.28
2a A. Ryzhykova (Ucraïna) 54.51
400 m tanques (s/f 2)
1a F. Bol (Països Baixos) 52.84
2a S. Little (EUA) 53.61
3a R. Clayton (Jamaica) 53.63
4a B. Wilson (EUA) 53.72
5a S. Gallego 54.49
400 m tanques (s/f 3)
1a S. McLaughlin (EUA) 52.17
2a G. Woodruff (Panamà) 53.69
3.000 m obstacles
1a N. Jeruto (Kazakhstan) 8:53.02
2a W. Getachew (Etiòpia) 8:54.61
3a M. Abebe (Etiòpia) 8:56.08
Disc
1a B. Feng (Xina) 69,12
2a S. Perkovic (Croàcia) 68,45
3a V. Allman (EUA) 68,30

Bany d’or de Norah Jeruto en els obstacles

Norah Jeruto, en estat de xoc per l’alegria, va tancar la sisena jornada del mundial banyant-se en el fossar d’obstacles després d’un esforç titànic, premiat amb el títol i un nou rècord del campionat (8:53.02). D’origen kenyà, però nacionalitzada pel Kazakhstan, Jeruto va imprimir un ritme molt exigent i va rematar la feina en l’esprint al davant de les etíops Werkuha Getachew i Mekides Abebe, totes tres per sota dels 9 minuts. En el disc, la xinesa Feng Bin va fer saltar la banca (69,12 m) en vèncer les dues grans favorites, la croata Sandra Perkovic i la local Valarie Allman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)