Més esport

El Govern reconeix els èxits dels equips federats d’alt nivell

El govern de la Generalitat ha fet un acte de reconeixement als èxits de l’esport català d’alt nivell, en una recepció amb la presència del president, Perre Aragonès; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro.

Aragonès ha destacat “l’excel·lent talent esportiu” existent a partir de la xarxa de clubs, federacions, esport base i esportistes de les diferents disciplines. “Catalunya és un país esportiu, de llarga tradició esportiva, i és gràcies al treball conjunt, de la societat organitzada, del talent de base que emergeix i de la col·laboració amb les institucions”, ha afegit el president, que ha recordat als esportistes que són “referents per a molts nens i nenes”. “Amb els vostres èxits sou referents i sou ambaixadors de Catalunya. L’esport ens permet explicar com és Catalunya al món”, ha conclòs.

La consellera de la Presidència ha reivindicat que Catalunya és “un país esportivament ric, talentós, competitiu i territorialment molt potent” i que els esportistes presents a la recepció demostren que “no som un país d’un sol esport ni d’un sol club ni d’un sol indret concret”.Vilagrà també ha fet un reconeixement a les dones esportistes i al treball diari d’elles “per visualitzar l’esport femení i no rendir-se”. “Estem lluny, però comencem a fer petites escletxes al sostre de vidre que atrapa l’esport femení”, ha subratllat. En aquest sentit, la consellera ha reivindicat l’aposta del Govern per l’esport femení i ha recordat que el Govern ha multiplicat per quatre les ajudes a l’esport femení.

A l’acte hi ha intervingut Laia Juan Tortajada, jugadora de l’Hoquei Club Palau de Plegamans; Javier Quiles Torrebadella, campió de la Lliga Nacional de Rugbi, esport adaptat del Barcelona Universitari Club; i Jessica Vall Montero, nadadora olímpica del Club de Natació Sant Andreu.

La recepció ha agrupat tots els clubs que, aquesta temporada, han guanyat les màximes competicions de les seves disciplines, tant en l’àmbit estatal, com internacional (europees o mundials). Uns triomfs de 53 equips que han permès projectar Catalunya a tot el món i, alhora, han demostrat el talent català en diferents disciplines esportives. Representants d’equips d’arreu del país han assistit a l’acte de reconeixement.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)