Traca final a Martorell
Handbol. La supercopa de Catalunya recupera el format prepandèmic, amb la disputa de les semifinals, i amb el KH-7 BM Granollers i el Barça com a grans favorits i dominadors de les últimes edicions
El pavelló Can Cases de Martorell serà dilluns l’escenari de la traca final de la supercopa de Catalunya, que comença a rodar avui amb la semifinal masculina entre el Banyoles i el Fraikin BM Granollers (20.30 h), al pavelló de la Draga. En l’acte de presentació, el president de la Federació Catalana d’Handbol (FCH), Jaume Fort, va destacar que la competició tornava “més forta” després de la pandèmia. “El nivell i la qualitat dels equips són més alts, i això es traslladarà sobre la pista. També hem fet un pas endavant amb la recuperació del format de semifinals i final [el curs passat havia estat final directa], la qual cosa farà que la competició sigui més vistosa. També tindrà més visibilitat per la presència de les càmeres de xala.cat en totes les semifinals. A més, el ritme de venda d’entrades per a les finals és molt bo.” En tot cas, les finals (19 h la femenina i 21 h la masculina) s’emetran per Esport3.
Fort va insistir en el potencial dels participants: “En la competició masculina el nivell serà màxim, amb la presència del campió i el subcampió de l’Asobal. I en la supercopa femenina hi competeix un equip de l’experiència del Granollers i el Sant Quirze, que ja s’ha deixat veure a l’elit. Els altres equips arriben amb molta gana i segur que no vindran a complir el tràmit.” L’acord entre la FCH i l’Ajuntament de Martorell és per a aquest any i el vinent. Cristina Dalmau, alcaldessa accidental, va remarcar que les finals de la supercopa d’handbol serien com un “preàmbul” dels actes de l’any vinent, en què Martorell ha estat designada Ciutat Europea de l’Esport 2023. Jordi Florenza, president del CH Martorell, va agrair la confiança i el suport tant de la federació com de l’Ajuntament.
En el terreny esportiu, el Barça, amb 33 títols al seu palmarès, i el KH-7 BM Granollers, amb els vuit últims assolits de manera consecutiva, seran els rivals a batre. Del 1981 al 1997 la competició s’anomenava lliga catalana; del 1997 al 2012, lliga dels Pirineus, amb participació d’equips de l’altra banda de la frontera, i a partir d’aleshores es va passar a la denominació actual, supercopa de Catalunya. La competició femenina es va iniciar el curs 2000/01.