Remco, el Tour pot esperar
Ciclisme. Evenepoel (Quick-Step) aconsegueix la victòria en la Vuelta, la primera cursa de tres setmanes que acaba i la segona en què participa. El flamenc tornarà al Giro l’any que ve
Remco Evenepoel (Schepdaal, 2000) ja té la Vuelta en el seu brillant i prometedor palmarès, després que Madrid el rebés amb tots els honors el dia en què els també guanyadors de la cursa, Alejandro Valverde (2009) i Vincenzo Nibali (2014), disputaven la seva última gran volta, perquè es retiren als 42 i 37 anys.
Marc Soler (UAE), que va guanyar la cinquena etapa amb final a Madrid, és escollit el més combatiu. Premi per al vilanoví, molt actiu en les escapades i els moviments tàctics de l’UAE, que guanya la classificació per equips i també l’esprint a Madrid, en què Juan Sebastián Molano, llançador de Pascal Ackermann, acabava sorprenent Mads Pedersen, que tanca la Vuelta amb tres etapes, les mateixes que Richard Carapaz.
Evenepoel és el primer belga que guanya una de les tres grans voltes des que Johan de Muynck va vèncer el 1978 en el Giro, la cursa en què el flamenc apareixia per primer cop en una gran volta (2021, no surt en la 18a etapa) i que serà el seu proper gran repte per al 2023, clàssiques a banda. També és el primer belga que guanya la Vuelta des del 1977 (Freddy Maertens) i el primer a guanyar-la el mateix any que s’apunta la Lieja-Bastogne-Lieja i la clàssica de Sant Sebastià, la prova que el catapultava a l’elit el 2019.
El Tour, doncs, pot esperar, i més encara per a una estructura com el Quick-Step, que té lligada la seva perla fins al 2026 i equip guanyador per excel·lència, sobretot en clàssiques, però novell en grans voltes pel que fa a la general, perquè fins ara apostava pels velocistes. El segon lloc de Rigoberto Urán en el Giro el 2014 i el d’Enric Mas en la Vuelta el 2018, les seves úniques aparicions en els podis més enllà del paper de Julian Alaphilippe en el Tour, en què a més de nombroses etapes hi ha guanyat la muntanya (2018) i ha dut el groc (2019).
Patrick Lefevere és l’amo de l’equip i protector d’Evenepoel, a qui ha reservat aquest 2022 fins i tot abans des de la sortida a Utrecht, quan li marcava com a objectiu guanyar una etapa –ho faria ja de vermell en la CRI (10a) el 30 d’agost i al Piornal (18a) dijous passat– i acabar en el top ten.
PREMI
Notícies relacionades
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024