Espot i La Molina acolliran 180 esportistes en els mundials de Para Esquí i Para Surf de Neu
S’han presentat avui i es disputaran del 19 al 29 de gener i del 9 al 18 de març, respectivament
Un total de 180 esportistes competiran en els mundials de Para Esquí i Para Surf de Neu organitzats per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que es disputaran a les estacions catalanes d’Espot i La Molina del 19 al 29 de gener i del 9 al 18 de març, respectivament.
Espot serà la seu del campionat del Món de Para esquí del 19 al 29 de gener, on 110 atletes de 32 països diferents competiran en eslàlom, gegant, alpí combinat, súper gegant, descens i paral·lel. La Molina acollirà el mundial de Para Surf de Neu del 9 al 18 de març i comptarà amb la participació de 70 esportistes de 21 països repartits en dues disciplines, cros i dual banked eslàlom. La localitat sueca d’Ostersund serà la seu de les proves de Para Esquí Nòrdic.
Aquests dos campionats mundials que es faran a Catalunya s’han presentat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet de Barcelona amb l’assistència de la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física del govern català, Anna Caula, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra. Anna Caula ha destacat que “un terç dels participants seran dones”, una estadística que en la seva opinió demostra “una doble mancança en l’esport adaptat per a dones”, la qual cosa suposa un “repte” per a les institucions. Toni Segarra ha celebrat com “un gran honor” el fet que La Molina i Espot hagin estat triades per la FIS com a seus dels mundials, una fita “que reafirma Catalunya com a destinació turística clau per als esports d’hivern”.
La presentació ha comptat amb la presencia dels atletes paralímpics Èric Villalon i Astrid Fina, que han compartit la seva experiència personal en l’esport adaptat. “És una gran oportunitat per fer país, per ensenyar que aquí també tenim neu i per donar visibilitat a l’esport adaptat, fer que tot sigui una mica inclusiu”, ha assegurat Astrid Fina, mentre que Èric Villalon ha posat en valor els avanços en l’esport adaptat des que el 1992 es va unificar la disputa dels Jocs Olímpics i els Jocs Paralímpics en una mateixa seu: “Es va començar un camí imparable cap a la normalització, però encara queda molta feina, que ha de fer-se des de l’accessibilitat i l’aprenentatge, i no la caritat. Sempre hem volgut normalitat”.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024