El COPLEFC impulsa el segell de qualitat d’esdeveniments esportius
El Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport (COPLEFC) ha començat la feina per oferir un nou segell de qualitat, referent a esdeveniments esportius. Les organitzacions interessades en aquest segell el podran lluir, un cop superat el procés d’auditoria, per donar seguretat a qui hi participi i a tot l’entorn que hi estigui involucrat.
La primera sessió va comptar amb persones i membres destacats dels agents més rellevants en l’organització d’aquesta mena d’activitats. Així, s’hi va convidar gestors privats i públics, consultors, federatius, membres de clústers empresarials, ambientalistes i professors universitaris, que configuren un conjunt d’una vintena d’experts que permetran disposar d’un segell de qualitat amb totes les garanties que el projecte del COPLEFC vol assolir.
Aquesta presa de contacte es va centrar a determinar quina ha de ser l’ànima del segell, i més concretament, a establir-ne l’àmbit estricte d’aplicació i quins són els elements claus que han de permetre qualificar com a excel·lent un esdeveniment esportiu. Una tasca, però, que no va començar de zero, ja que el col·legi, amb Òscar Garcia Figueras (col. 7781) com a responsable de desenvolupament, va proposar un parell d’aspectes per posar les bases del nou segell.
El segell vol centrar-se en els esdeveniments de participació popular, amb una durada curta (inferior a una setmana), amb predomini del lleure (per bé que no se n’excloguin resultats, classificació...) i d’àmbit limitat territorialment a municipis, entre altres qüestions. Una tipologia que permetria incloure curses com ara maratons, i les seves variants més reduïdes, i triatlons, curses ciclistes..., així com torneigs molt variats, regates nàutiques o també classes multitudinàries de fitness, per exemple.
L’altre gran àmbit per definir l’ànima del segell té a veure amb les condicions inherents a un esdeveniment esportiu d’excel·lència, tema que es va proposar d’una manera oberta perquè entre tots es pogués determinar quins han de ser els principis que regeixin aquest segell i quines han de ser les tasques claus de gestió de l’esdeveniment en els tres moments de qualsevol procés de gestió, com són la preparació, l’execució i el tancament posterior.
La sessió celebrada a l’INEFC de Barcelona va despertar un debat caracteritzat per la implicació i les aportacions de les i els assistents, resposta a una necessitat real percebuda pel sector.
Després d’aquesta primera reunió, una vegada el COPLEFC hagi analitzat les respostes i propostes, es continuaran els treballs per avançar en un procés que la junta directiva del col·legi valora molt positivament, per la resposta obtinguda i les perspectives que significa aquest nou segell de qualitat d’esdeveniments esportius.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024