Esports de muntanya

Cinc projeccions en la 25a edició del cicle d’audiovisuals del GEiEG

El cicle d’audiovisuals de muntanya i aventura del GEiEG arriba a la 25a edició. L’han presentat a l’Ajuntament de Girona el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, i el president del GEiEG, Francesc Cayuela, a més de Toni Guerrero, protagonista del documental Pedalant per l’Oncolliga. La mostra, programada entre el 9 i el 30 de març als cinemes Ocine de Girona, comptarà amb la projecció de cinc documentals sobre proeses d’esportistes i les històries de superació que hi ha al darrere.

El cicle de projeccions començarà el 9 de març amb Núria Picas, ara o mai. La corredora d’elit de curses de muntanya obrirà el festival amb la projecció d’una xerrada acompanyada de fotos i vídeos sobre la seva trajectòria esportiva i els valors que l’han conformat. El següent dijous, dia 16, serà el torn del film Eternal Flame, torre del Trango (Pakistan), protagonitzat pels esportistes Miquel Mas, Marc Subirana i Edu Marín. Durant més de 15 dies, els alpinistes es van enfrontar a les adversitats per recórrer la via i culminar el cim de la torre de granit del glaciar del Baltoro, que feia tres anys que no havia estat coronat.

El 23 de març serà el torn de del palsenc Toni Guerrero amb el documental Pedalant per l’Oncolliga, una mostra de la Volta a Espanya en BTT que l’esportista va fer com a homenatge als seus familiars morts de càncer. Amb aquest repte solidari-esportiu va recórrer 3.800 km per recaptar diners per a l’Oncolliga de Girona.

El 30 de març hi haurà dues projeccions reconegudes al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. D’una banda, House of the Gods segueix l’escalador Leo Houlding i el seu equip, on també hi havia la prometedora esportista Anna Taylor, en la seva ascensió a l’emblemàtica Proa del tepuy Roraima, a Amèrica del Sud. D’altra banda, Not Alone, de Heather Mosher, narra l’experiència de l’atleta professional i guia alpina Sarah Hueniken després de perdre per una allau a una amiga íntima durant una escalada en gel.

Totes les sessions seran d’accés gratuït, amb aforament limitat, i tindran lloc als cinemes OCine de Girona. “Des de l’Ajuntament volem felicitar l’organització per aquesta iniciativa i destacar la col·laboració publico privada que fa possible aquest tipus d’esdeveniment, un dels cicles referents de cicles d’audiovisuals de muntanya i aventura”, ha explicat Àdam Bertran. El cicle compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, EsportCat i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)