Waterpolo

De la Champions a la lliga

Waterpolo. El CN Sabadell i el CN Mataró, campió i subcampió europeu, surten com a favorits en les semifinals contra el Mediterrani i el Sant Andreu

Quan encara ressonen els tambors de la final històrica de la Champions a Can Llong, entre l’Astralpool CN Sabadell i l’Assolim CN Mataró (9-8), avui alcen el teló les semifinals al títol de la lliga de divisió d’honor femenina. L’equip sabadellenc, empatat a 43 punts amb el mataroní, ha obtingut el lideratge de la fase regular gràcies al goal-average. En 22 jornades, els dos conjunts han cedit una única derrota contra el seu gran rival. Les de David Palma van vèncer a Mataró (9-16) i les de Dani Ballart van replicar en la segona volta a Sabadell (12-13). Amb aquests precedents, el campió i el subcampió europeu surten com a grans favorits en les semifinals que els han d’enfrontar, en una eliminatòria al millor de tres partits, al CE Mediterrani i el CN Sant Andreu, respectivament.

El CN Sabadell i el CE Mediterrani obren avui el ball de semifinals a Can Llong (20 h). Es repetirà el mateix emparellament que el curs passat. Aleshores les de Marian Díaz van causar sensació (7-9) guanyant el primer assalt. Les de David Palma van haver de suar de valent per capgirar l’eliminatòria i, tot i que finalment es van endur el títol de lliga, segur que recorden aquells tres partits de màxima intensitat. De fet, aquesta temporada les sabadellenques han vençut amb solvència en els tres enfrontaments precedents, tant en la lliga (8-18 i 11-7), com en les semifinals de la copa (16-9).

Demà, a la Joan Serra

L’altra semifinal començarà demà (19.30 h) a la piscina Joan Serra de Mataró. Les maresmenques disposaran de l’equip al complet amb la incorporació a última hora d’Anni Espar, que havia tornat a la lliga australiana després de la final de la Champions. Les de Dani Ballart necessitaran oferir la seva millor versió per fer front a un Sant Andreu que aquest curs ha tornat a fer un pas endavant, amb la classificació per a les competicions europees i el tercer lloc de la fase regular (17-5). En els enfrontaments particulars, el CN Mataró domina aquest curs per 5-0, amb victòries en la lliga (11-9 i 7-9), en els quarts de la copa de la Reina (8-12) i de la copa Catalunya (15-13 i 7-5). D’altra banda, el club maresmenc ja va fer oficial fa uns dies el primer fitxatge per al curs vinent, el de la jove portera del CN Catalunya Mariona Terré. La campiona d’Europa júnior és germana de Martina Terré, portera de la selecció absoluta i un dels puntals del Sant Andreu de Javi Aznar, que també podria tenir alguns reforços de luxe amb vista al curs vinent.

Primer partit
Sabadell-Mediterrani (avui, 20 h)
Mataró-Sant Andreu (demà, 19.30 h)
Segon partit
Mediterrani-Sabadell (dijous)
Sant Andreu-Mataró (divendres)
Tercer partit (*)
Sabadell-Mediterrani (dissabte)
Mataró-Sant Andreu (diumenge) *(Només si és necessari)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)