El GOG, el convidat inesperat
Handbol. El campió danès, el rival del Barça en els quarts de final de la Champions, ha accedit per primer cop al selecte grup dels vuit millors després d’un duel fratricida amb l’Aalborg
El Barça afrontarà a partir de demà (20.45 h, per Esport3) la seva 22a participació en uns quarts de final de la Champions, en què s’enfrontarà al GOG Gudme danès, un nouvingut entre els vuit millors de la màxima competició europea. Tot i aquesta diferència de credencials, el conjunt blaugrana farà bé de no refiar-se contra un dels planters més prolífics de l’handbol danès. De fet, el GOG ja va prendre el títol de lliga a l’Aalborg el curs passat, i ha sortit vencedor del duel fratricida en els vuitens de final, després d’una gran remuntada en el partit de tornada (30-28 i 32-24).
Nicolej Krickau és el tècnic que ha estat capaç de retornar el GOG al capdavant de l’handbol danès, tot i la constant renovació de la plantilla. El curs passat, per exemple, va marxar de l’equip Mathias Gidsel (Füchse Berlín), escollit el jugador més valuós dels Jocs Olímpics de Tòquio. Fins aquesta edició, el sostre del GOG en la Champions eren els vuitens de final, que va aconseguir en els cursos 2004/05 i 2006/07. En el palmarès europeu del club danès també hi figura una final de la recopa de la temporada 1994/95, que va perdre clarament en els dos assalts contra el Barça (24-31 i 26-22). En aquell equip, dirigit per Valero Rivera, hi jugava l’ara tècnic blaugrana Carlos Ortega, que va anotar set gols en l’anada i quatre en la tornada.
Capacitat ofensiva
Però tot això ja és història i el GOG Gudme actual continua persistint per obrir-se camí entre els gegants de l’handbol europeu. En la fase de grups va ocupar el quart lloc del grup A (7-1-6), i hi destaquen les victòries contra rivals poderosos com el Veszprém (36-37) o el Magdeburg (33-32), que després el van superar en la classificació final. Pel que fa als seus números, sobresurt la seva capacitat ofensiva (459 amb una mitjana de 32,7), en contrast amb la poca fiabilitat defensiva (454 i 32,4). De fet, els dos màxims golejadors de la Champions en curs són a les seves files: els laterals Emil Madsen i Simon Pytlick, empatats amb 92 gols. Altres jugadors que s’han de tenir en compte en l’aspecte anotador són l’extrem suec Jerry Tollbring (76) i el pivot Lukas Jorgensen (27). El GOG té una de les plantilles amb la mitjana d’edat més baixa (23,9 anys) de la Champions. El contrapès de tanta joventut és el veterà central Morten Olsen, tota una institució en el club i que al 38 anys continua sent un dels puntals en la direcció de joc. Sota els pals també té un porter amb garanties: l’internacional suec Tobias Thulin.
El Barça va reprendre ahir els entrenaments després de la conquesta de la copa del Rei a Santander. Després d’una sessió de vídeo per analitzar el joc del GOG Gudme, l’equip blaugrana va fer la sessió física abans de l’entrenament tàctic centrat en el partit de demà. Tot i que dilluns tenien descans, alguns jugadors (Aleix, Mem, Langaro, Petrus, N’Guessan i Cindric) van passar per la ciutat esportiva per fer una lleu sessió d’activació per arribar al màxim nivell en el moment decisiu de la temporada.
El Wisla Plock de Sabaté i Biosca contra el Magdeburg
A més del GOG Gudme, l’altre club que s’estrena en els quarts de final de la Champions és el Wisla Plock, que se les haurà avui mateix (18.45 h) amb el Magdeburg alemany. El conjunt polonès té el seu segell català amb Xavi Sabaté a la banqueta des del 2018 i el porter barceloní Nacho Biosca, decisiu en una ajustadíssima eliminatòria de vuitens contra el Nantes (32-32 i 29-30). Biosca, format al planter blaugrana, va començar el curs al Kadetten Schaffhausen suís, però no va dubtar a emprendre el viatge a Plock quan va rebre la trucada de Sabaté. Al conjunt polonès hi ha altres jugadors formats a l’Asobal com Niko Mindegia, Gonzalo Pérez Arce o l’exblaugrana Abel Serdio. Completen els altres emparellaments de l’eliminatòria el Kiel-PSG i el Veszprém-Kielce, quatre equips habituals de la fase final. Dos d’aquests quatre colossos quedaran fora del final de festa, que es tornarà a disputar al Lanxess Arena de Colònia entre el 17 i el 18 de juny.
Notícies relacionades
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024