Natació

Ona Carbonell és retira després d’una llarga i brillant trajectòria

La nadadora artística catalana, de 32 anys, ha guanyat dues medalles en els tres Jocs Olímpics que ha disputat

Ona Carbonell (Barcelona 1990) ha anunciat la seva retirada de la natació artística després de més de setze anys a l’elit. La barcelonina, de 32 anys, ho ha fet oficial en una ronda de premsa en la seu del Comitè Olímpic Espanyol. Ha posat punt i final a una llarga i brillant carrera esportiva. Ha estat acompanyada de la seva família, companyes, entrenadors i autoritats. En acomiadar-se ha assenyalat que “no hi ha un moment perfecte” per a la retirada.”Però amb el segon fill”, ha afegit, “anava veient que no em venia de gust estar tant a l’aigua. He fet el que el meu cor m’ha demanat. Des de fa uns mesos he pensat que ja n’hi havia prou i ara vull desafiar-me en d’altres entorns i créixer com a dona en aspectes diferents”.

El president del Consell Superior d’Esports José Manuel Franco ha manifestat. “Deixes a la piscina la teva calidesa, la teva sensibilitat, la teva feina, el teu compromís”, i ha destacat que ha estat tot un referent. El president de la Federació Espanyola de Natació Fernando Carpena ha manifestat: “Els esportistes necessiten qualitat, esperit de sacrifici i un cap molt ben moblat. Ho vas aconseguir tot amb moltíssim esforç. La teva trajectòria esportiva ha nodrit l’esport espanyol i la natació artística mundial. Transmets i tens valors”.

Ona Carbonell, mare de dos fills, ja es va retirar de manera temporal l’any 2019 per dedicar-se més a la família, i va tornar a la competició dos anys després, al 2021. La nadadora artística catalana va destacar des de jove i va entrar molt aviat a formar part de la selecció espanyola, i al 2007, amb 17 anys, ja va format part de l’equip estatal que va guanyar la medalla de plata en el mundial de Melbourne.

Ona Carbonell ha participat en tres Jocs Olímpics, Londres-12, Rio-16 i Tòquio-20, disputats als 2021, i ha guanyat pujat dues vegades al podi. En els Jocs de Londres l’any 2012 va guanyar la medalla de plata en el duet amb Andrea Fuentes i el bronze per equips. La barcelonina ha aconseguit un total de 23 medalles en els campionats mundials, des del 2007 fins al 2019. L’únic títol mundial va ser l’any 2009 a Roma en la modalitat de combo. A nivell individual destaquen cinc medalles de plata mundials, tres en solo tècnic i dues en solo lliure. En els europeus Ona Carbonell va pujar al podi en 12 ocasions i es va emportar tres medalles d’or, dues en equips i una en combo. La darrera medalla de la barcelonina va ser el bronze amb l’equip tècnic en l’europeu del 2021 a Budapest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)