Pluja de medalles
Atletisme. Raquel González, Cristina Montesinos i Paul McGrath brillen a Podebrady i s’emporten un gran botí de l’europeu de marxa per equips
La marxa catalana va deixar petja a Podebrady, a la República Txeca. Entre medalles individuals i col·lectives, la delegació catalana es va emportar un gran botí del campionat d’Europa per equips. La mataronina Raquel González (2h45:42) i la terrassenca Cristina Montesinos (2h45:58) van segellar el segon i el tercer lloc en els 35 km, i van flanquejar l’andalusa Maria Pérez, que amb una actuació memorable va signar una nova plusmarca mundial (2h37:15). El triplet individual va comportar lògicament un títol incontestable per equips. Va completar la selecció espanyola la també terrassenca Paula Juárez (Aldahra Lleida), que tot i la condició de debutant va obtenir un notable novè lloc, rebaixant de llarg la seva marca personal (2h55:14).
En els 20 km masculins, el gavanenc Paul McGrath (Cornellà Atlètic), de 21 anys, va signar una meritòria cinquena plaça amb un millor registre d’1h21:15 i va ser determinant en el subcampionat de la selecció espanyola –a un sol punt del títol que va aconseguir Itàlia– en la classificació per equips. McGrath s’ha col·locat com a líder europeu de l’any en categoria sub 23 i va rubricar el seu millor resultat en una prova absoluta d’àmbit internacional. En els 20 km femenins, la molletenca Mar Juárez (Avinent Manresa) va ocupar la tretzena posició (1h33:29) i el conjunt espanyol, amb 40 punts, es va quedar a les portes del podi, al darrere d’Itàlia (21 punts), Ucraïna (25) i França (37).
La participació catalana es va tancar amb els 10 km sub 20, en què Griselda Serret i Sofia Santacreu van guanyar l’or per equips. Serret va ser cinquena, amb marca personal (48:35), i Santacreu, dotzena (49:34).
Acte reivindicatiu dels marxadors
Els participants en aquest campionat van fer un acte de protesta com a mostra de desacord amb els canvis introduïts en el programa olímpic a poc més d’un any del París 2024, en què desapareix la distància dels 35 km i s’inclou una prova de relleus mixt, de 42,195 km. Els marxadors van posar darrere una pancarta en què es podia llegir: “Respecte, marxa olímpica des del 1908. Som l’esport. Ens veiem a Los Angeles 2028”. És el primer acte de protesta conjunt dels practicants de marxa, que no veuen clar la continuïtat de la seva especialitat en el programa olímpic.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024