Atletisme

Pluja de medalles

Atletisme. Raquel González, Cristina Montesinos i Paul McGrath brillen a Podebrady i s’emporten un gran botí de l’europeu de marxa per equips

La marxa catalana va deixar petja a Podebrady, a la República Txeca. Entre medalles individuals i col·lectives, la delegació catalana es va emportar un gran botí del campionat d’Europa per equips. La mataronina Raquel González (2h45:42) i la terrassenca Cristina Montesinos (2h45:58) van segellar el segon i el tercer lloc en els 35 km, i van flanquejar l’andalusa Maria Pérez, que amb una actuació memorable va signar una nova plusmarca mundial (2h37:15). El triplet individual va comportar lògicament un títol incontestable per equips. Va completar la selecció espanyola la també terrassenca Paula Juárez (Aldahra Lleida), que tot i la condició de debutant va obtenir un notable novè lloc, rebaixant de llarg la seva marca personal (2h55:14).

En els 20 km masculins, el gavanenc Paul McGrath (Cornellà Atlètic), de 21 anys, va signar una meritòria cinquena plaça amb un millor registre d’1h21:15 i va ser determinant en el subcampionat de la selecció espanyola –a un sol punt del títol que va aconseguir Itàlia– en la classificació per equips. McGrath s’ha col·locat com a líder europeu de l’any en categoria sub 23 i va rubricar el seu millor resultat en una prova absoluta d’àmbit internacional. En els 20 km femenins, la molletenca Mar Juárez (Avinent Manresa) va ocupar la tretzena posició (1h33:29) i el conjunt espanyol, amb 40 punts, es va quedar a les portes del podi, al darrere d’Itàlia (21 punts), Ucraïna (25) i França (37).

La participació catalana es va tancar amb els 10 km sub 20, en què Griselda Serret i Sofia Santacreu van guanyar l’or per equips. Serret va ser cinquena, amb marca personal (48:35), i Santacreu, dotzena (49:34).

Acte reivindicatiu dels marxadors

Els participants en aquest campionat van fer un acte de protesta com a mostra de desacord amb els canvis introduïts en el programa olímpic a poc més d’un any del París 2024, en què desapareix la distància dels 35 km i s’inclou una prova de relleus mixt, de 42,195 km. Els marxadors van posar darrere una pancarta en què es podia llegir: “Respecte, marxa olímpica des del 1908. Som l’esport. Ens veiem a Los Angeles 2028”. És el primer acte de protesta conjunt dels practicants de marxa, que no veuen clar la continuïtat de la seva especialitat en el programa olímpic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)