Tennis

Seguint la petjada fraternal

Tennis. Taisia Bolsova marxa a jugar el campionat universitari a Louisiana 10 anys després que Aliona, germana gran, emprengués camí cap a Miami

Deu anys després que la seva germana Aliona marxés rumb als Estats Units per fer un salt qualitatiu en la seva vida esportiva, Taisia Bolsova (Palafrugell, 2005), que forma part del GEiEG, repetirà, en certa manera, l’experiència amb paràmetres diferents però amb el tennis també de fil conductor.

La palafrugellenca Aliona, que va despuntar de ben petita en el tennis català, es va entrenar en l’acadèmia del prestigiós tècnic Gabriel Jaramillo i ara és una jugadora professional, situada en el lloc 117 del món i 63a en dobles, modalitat en què està aconseguint bons resultats, als seus 25 anys. Amb 17 anys, va marxar el 2013 cap a l’acadèmia Club Med, a Port St. Lucie, uns 150 quilòmetres al nord de Miami. Jaramillo va dirigir durant 24 anys la prestigiosa acadèmia de Nick Bollettieri a Bradenton (Florida) i per les seves mans van passar diversos números 1. Els vuitens de Roland Garros el 2019 són torneig de capçalera d’Aliona, el súmmum de la seva carrera, amb un 88è lloc de la WTA el juliol del 2019 com a millor rànquing.

La seva germana petita viurà una experiència en el tennis universitari nord-americà, en la divisió 1. Marxa a un poble que es diu Hammond, al sud de l’estat de Louisiana. “Competiré amb una beca cent per cent esportiva. Em paguen els estudis, l’estada i els àpats, a canvi de jugar per l’equip de tennis. Vaig a la divisió 1, que és on hi ha més competitivitat i on més beques s’ofereixen”, explica la petita de les Bolsova. Per contextualitzar, més d’un centenar de tennistes catalans, per exemple, van seguir durant el 2021 una experiència similar, amb una beca per estudiar i jugar, una formació vital en què, al marge de l’esport, la millora de l’idioma és una de les parts atractives. De fet, el seu company al GEiEG Daniel Chicano també marxarà amb una beca similar. “Estudiaré màrqueting de carrera principal i també faré assignatures complementàries d’animació digital, que és com una altra carrera però més reduïda, de dos anys.” Taisia no recorda gran cosa de l’etapa en què la seva germana va marxar: “Era molt petita i tampoc no parlàvem gaire perquè no hi havia mòbils. Recordo les fotos que enviava de les instal·lacions, de les pistes, de partits de futbol americà. Jo flipava que compaginés estudis i esport.”

L’esport universitari té una importància vital en la societat nord-americana i és molt seguit pels aficionats. El súmmum són les finals de la NCAA masculines, amb pavellons plens a vessar. La petita de les Bolsova lluita per fer-se un lloc en el món del tennis. Ara mateix és 20a de Catalunya júnior i aspira a progressar. Ha viscut un últim any “revolucionat”: “Vaig deixar d’estudiar batxillerat presencial i l’últim any he fet segon de batxillerat a distància i m’he focalitzat més en el tennis. Vaig viatjar a Mèxic i vaig jugar dos tornejos ITF. Allí vaig poder fer vídeos que m’han ajudat molt a aconseguir la beca. També he jugat tornejos absoluts a Barcelona i ITF júnior. El resultat més destacat va ser arribar a la final de dobles del de Girona, en el qual vaig arribar a quarts, i vaig fer semifinals de dobles”, explica amb seguretat. Ha tingut clares les prioritats: “M’he focalitzat a millorar el rànquing i destacar per obtenir la beca.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)