Més esport

La Setmana Catalana, per projectar “el millor país esportiu del món”

El CaixaForum de Barcelona ha estat l’escenari de l’acte central de la tercera Setmana Catalana de l’Esport, que ha reunit activitat de 45 esports diferents durant gairebé un mes. La Setmana, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, acaba les competicions diumenge, però ha viscut l’acte de comiat, amb desfilada de banderes dels països que hi han participat.

Gerard Esteva, president de la UFEC, ha valorat la tercera edició de la Setmana molt positivament, amb rècords de participació i assolint els objectius fixats. “Hem projectat Catalunya com el millor país esportiu del món i la nostra capacitat organitzativa, hem reforçat la complicitat amb federacions de tot el planeta i hem posat en valor els nostres esportistes i les nostres seleccions”, ha exposat. “Hem demostrat que som una potència estimada per l’excel·lència organitzativa de les nostres federacions”, ha afegit Esteva. “Enguany hem donat una embranzida a la Setmana Catalana perquè volem que sigui la gran referència internacional no oficial de l’esport en tots els sentits”.

Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, ha exposat que “l’aliança entre Govern i la UFEC, món local i federacions i clubs catalans ha estat una fórmula d’èxit” durant la Setmana Catalana, que ha permès “als nostres esportistes lluir la samarreta de Catalunya amb orgull, convivint i competint amb delegacions de tot el món”. “Amb normalitat, com ho hauria de poder fer Catalunya de manera oficial en qualsevol esport i a tot el món”, ha afegit la consellera, l’ha acompanyada la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

Durant la cerimònia de cloenda s’han fet entrega de quatre premis. El primer d’ells ha estat el Premi Pompeu Fabra a l’entitat amb més compromís pel foment de l’ús del català en l’àmbit esportiu, que ha estat pel FC Barcelona i la seva implicació amb la campanya ‘L’esport treu la llengua’, promoguda per la UFEC i Òmnium Cultural.

El Premi David Moner, que s’atorga a l’entitat estrangera que més ha col·laborat en la promoció de l’esport català, ha estat per a la delegació de la República Txeca. El premi ha estat recollit per Jaime Martin Puchol, cònsol de la República Txeca a Barcelona.

El Premi Ramon Basiana, que s’atorga a una entitat que promogui la internacionalització del seu esport, ha estat concedit a la Federació Catalana de Bitlles i Bowling; mentre que el Premi Dolors Vives, a l’entitat o persona amb més compromís per la internacionalització de l’esport femení català, ha estat per la jugadora d’hoquei patins Anna Casarramona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)