Natació

Leon Marchand supera el llegendari rècord de 400 m estils de Michael Phelps

El nedador de Tolosa ha rebaixat per més d’un segon (4:02.50 per 4:03.84) la marca de l’estrella nord-americana, vigent des dels Jocs Olímpics de Pequín 2008

El francès Leon Marchand ha complert la seva amenaça i ha esborrat de la llista el llegendari rècord de 400 m estils del nord-americà Michael Phelps (4:03.84), vigent des dels Jocs Olímpics de Pequín 2008. Amb un registre de 4:02.50 i un parcial de braça espectacular, el tauró de Tolosa ha portat l’especialitat a una nova dimensió. Marchand s’entrena a la Universitat d’Arizona, a les ordres de Bob Bowman, que també va ser el pare esportiu de Phelps. De fet, l’astre de Baltimore ha estat encarregat de lliurar-li la medalla d’or i passar-li el relleu en el tron de la disciplina. El nord-americà Carson Foster (4:06.56) i el japonès Daiya Seto (4:09.41) han completat el podi de luxe.

Rècord del relleu femení australià de 4x100 m lliures

El tercer rècord mundial de la jornada ha arribat en el relleu de 4x100 m lliure femení, en què les australianes Molie O’Callaghan, Shayna Jack, Meg Harris i Emma McKeon han aturat el cronòmetre en 3:27.96.

El relleu espanyol, vuitè

En la final masculina, l’equip australià s’ha imposat amb 3:10.16 i ha arrodonit el pòquer de títols en la jornada inaugural. L’equip espanyol, format pel mallorquí Sergio de Celis (CN Sabadell), l’aragonès Luis Domínguez (El Olivar), el català Mario Mollà (CN Terrassa) i l’extremeny César Castro (CN Terrassa) han ocupat el vuitè lloc amb 3:14.64 i no han pogut millorar el registre matinal (3:13.77).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)