Natació

Mollie O’Callaghan supera un rècord mundial històric

Natació. L’australiana sorprèn amb una marca d’1:52.85 i bat la plusmarca mundial dels 200 m lliure, que datava de l’any 2009, la més antiga de la llista. Dues medalles d’or més per al xinès Qin

Mollie O’Callaghan va batre per sorpresa el rècord mundial dels 200 m lliure en la final del campionat del món de Fukuoka amb un registre d’1:52.85. L’australiana va superar la marca història de la italiana Federica Pellegrini, d’1:52.98, que datava de l’any 2009. Era el registre més antic de la taula de rècord mundials femenins. Mollie O’Callaghan va estar en places de podi durant tota la cursa i en els darrers 50 m va remuntar set dècimes a la seva compatriota Ariarne Titmus, la gran favorita, que va acabar segona amb 1:53.01. La tercera posició del podi la va aconseguir la canadenca Summer McIntosh, que amb 1:53.65 va batre el rècord mundial júnior.

Els 800 m lliure masculins també van ser una cursa de rècord, però va ser de plusmarques continentals. Després d’una intensa lluita i d’estar molts metres per sota del rècord mundial, el tunisià Ahmed Hafnaoui va guanyar el títol mundial amb 7:37.00, la tercera millor marca de tots els temps. La segona posició va ser per a l’australià Samuel Short, amb 7:37.76, nou rècord d’Oceania, i va completar el podi el nord-americà Bobby Finke, amb 7:38.76, nou rècord d’Amèrica. El quart classificat va ser l’irlandès Daniel Wiffen, amb 7:39.19, nou rècord d’Europa.

El xinès Haiyang Qin va guanyar dues medalles d’or més en aquesta jornada. Ja havia guanyat el títol mundial en els 100 m braça i va guanyar els 50 m braça i el relleu mixt de 4x100 estils. Haiyang Qin es va imposar en els 50 m braça amb un registre de 26.29 i va superar el nord-americà Nic Fink, que com en els 100 m braça va ser segon (26.59), i el seu compatriota Jiajun Sun (26.79), tercer. En el relleu va nedar l’estil de braça i va ajudar la Xina a guanyar el títol amb 3:38.57.

Leon Marchand va guanyar el seu segon títol mundial en imposar-se en els 200 m papallona amb 1:52.43. El francès ja havia guanyat els 400 m estils. El polonès Krzysztof Chmielewski va remuntar en els darrers metres i va aconseguir la medalla de plata (1:53.62), i el japonès Tomoru Honda (1:53.66) la de bronze.

Carles Coll acaba 23è en els 200 m estils

Carles Coll no va poder superar l’eliminatòria dels 200 m estils i en la seva estrena en el mundial de Fukuoka va acabar en la 23a posició i amb un temps de 2:01.22. El nedador tarragoní del CN Sabadell va disputar la quarta sèrie i va ocupar la setena posició, i va quedar lluny del seu registre personal (1:59.27). En aquesta mateixa sèrie va competir el mallorquí Hugo González (Canoe), que es va classificar per a la semifinal (1:58.47). Hugo González va brillar en la primera semifinal i va acabar primer amb un gran registre d’1:56.58, la seva segona marca personal, que el va classificar per a la final amb el quart millor registre.