Tennis

Djokovic venç Medvédev en la final de l’obert dels EUA i obté el seu 24è gran eslam

Novak Djokovic (2) estrenarà avui la seva condició de nou número 1 del tennis mundial amb el 24è títol de gran eslam sota el braç gràcies al triomf clar i i net contra el rus Daniïl Medvédev (3) per 6-3, 7-6 (5) i 6-3. El serbi, que es corona per quarta vegada en deu finals en el torneig nord-americà, empata a títols majors amb la mítica Margaret Court, que els va guanyar entre el 1960 i el 1973. En el tennis masculí és l’home amb més corones d’alta graduació seguit de Rafa Nadal (22). Djokovic tanca el curs amb una trilogia de gran eslams: Austràlia, Roland Garros i obert dels EUA.

Homenatge a Kobe Bryant

En plena celebració, el serbi ha fet un gest mediàtic que ja s’ha viralitzat. S’ha posat una samarreta commemorativa dels 24 títols dedicant-los al seu amic Kobe Bryant, que duia aquest dorsal: “Mamba forever”.

El serbi li tenia ganes a Medvédev i això s’ha vist de bon començament. Després de mastegar sorra contra el rus en la final de fa dos anys, ha anat per feina i ha encarrilat el primer acte amb un trencament matiner (2-0). Medvédev no ha trobat respostes. En canvi, en el segon set ha presentat una duríssima batalla que s’ha resolt en un tie-break en què el serbi, que ha assumit més riscos i ha dominat el partit amb el seu revés de capçalera a pesar del cansament pels punts inacabables que proposa el rus, ha estat superior apel·lant a la seva qualitat excelsa i a un instint guanyador fora de sèrie. Una de les claus és que Djokovic ha conservat immaculat el seu servei en els dos primers parcials.

El trencament de Nole en el quart joc del tercer acte aprofitant els errors no forçats del rus amb la dreta, el seu punt més feble, semblava el principi del final. Però Medvédev s’ha aferrat a la pista quan intuïa l’abisme i, rendibilitzant també els errors del seu rival, que s’ho ha vist massa a prop i s’ha atabalat, ha replicat amb un contrabreak, el seu primer i únic trencament en tot el partit. Els crits de Djokovic parlant retòricament amb el seu equip de treball es podien sentir en tota la central. Però, una vegada més, el caràcter guanyador li ha permès recentrar-se i saltar a la jugular del rus amb un altre ruptura en el joc posterior que, ara si, l’ha deixat estabornit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)