Handbol

Derbi en reconstrucció

Handbol. El Granollers i el Barça se citen en la lliga (20.30 h) en ple procés d’apuntalament dels seus projectes després de la marxa de jugadors importants

En el derbi català de la lliga Asobal sempre hi ha al·licients. Avui s’enfronten un Fraikin BM Granollers en contínua reconstrucció i el Barça més terrenal dels últims temps (20.30 h, per Esport 3). Tots dos projectes van començar el curs amb alguns dubtes, però en les últimes jornades tant Antonio Rama com Carlos Ortega han anat encaixant les peces i sembla que els seus equips comencen a rutllar. De fet, al Palau d’Esports s’enfrontaran el tercer classificat i el líder en partit avançat a la jornada 10 per la coincidència amb la Super Globe, al novembre.

Ahir tots dos tècnics van fer referència al magnífic ambient que es va viure en l’últim derbi de lliga disputat a Granollers, amb uns 4.500 aficionats. Era el 3 de febrer, a l’inici de la segona volta, i molts factors van confluir per viure una jornada d’aquelles per recordar. “Tant de bo ens apropem a aquell aforament perquè va ser el punt de partida d’una segona part de la temporada espectacular, i de com vam congeniar amb l’afició per arribar tan lluny en la competició europea. Seria un bon dia per recordar aquells moments i per reviure’ls. És un pavelló molt gran i no és el mateix tenir 1.000 aficionats que tenir-ne més de 4.000. Es nota molt”, remarcava Rama.

En l’aspecte esportiu, l’entrenador granollerí considera que el Barça “no és menys invencible que altres temporades”, tot i el punt que se li va escapar en la jornada inaugural a Irun. “Semblava que en aquell partit se li veien les debilitats, però mireu després els resultats que ha aconseguit a la Champions, amb victòries molt solvents. Jugar contra ells serà igual de complicat que els últims anys”, va etzibar Rama en la compareixença prèvia al partit. El tècnic vallesà admet que aquest inici de curs no ha estat gens fàcil: “El dia a dia ens està costant molt. Quan tens molts jugadors de fa molts anys va tot molt rodat quant al sistema. Ara costa tot l’aprenentatge de tots els nous jugadors, de com fer cada acció, però és un repte nou i l’afrontem amb moltes ganes i il·lusió.” En aquest sentit, reconeix que l’eliminació europea va ser una sotragada, tot i que l’equip se n’ha sortit: “L’equip és prou madur per saber que hi ha hagut molts canvis respecte al curs passat. Hi ha cares noves que han d’assumir rols importants a l’equip i això fa que tinguis nous reptes, que són jugar bé, tornar a aprendre, i aquest és el plantejament. Ens hem focalitzat en la lliga i, excepte el dia de l’Anaitasuna, estem en la bona línia.” Precisament, Ortega considera que el fet de no competir a Europa convertirà el Granollers en un rival encara més perillós: “Va ser una llàstima per a ells, però ara seran molt més complicats en les competicions estatals.” Amb l’única taca del partit del Bidasoa, el tècnic blaugrana considera que la trajectòria del seu equip és “superba”.

ELS PROTAGONISTES

El Barça no és menys invencible que altres temporades i només cal veure els partits de la Champions
Antonio Rama
Va ser una llàstima l’eliminació europea, però ara és un rival més perillós en les competicions estatals
Carlos Ortega
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)