Esports de muntanya

Una bassa per a la producció de neu que sembla un llac natural

L'ha impulsat Baqueira al sector de Beret per garantir la provisió d'aigua al sector

Que les estacions d'esquí procuren, cada vegada més, integrar-se plenament en el paisatge, és una tendència que ha anat a més en els darrers anys. Reforestar espais com ara talussos de les carreteres d'accés, d'aparcaments, o contraforts en una pista d'esquí, són una tasca habitual que normalment es fa als estius.

Un dels elements que en els darrers anys han proliferat a les estacions són les basses d'aigua destinades a emmagatzemar aigua per a neu produïda. I aquestes basses, és clar, normalment ocupen espais amb pendent que cal salvar amb la construcció de talussos.

Enguany a Beret, a la Val d'Aran, s'ha construït una bassa que, un cop enllestida en la seva part de construcció, ha començat la fase de restauració del paisatge. Per a aconseguir-ho s'ha reforestat els talussos amb gespa natural i s'han plantat arbres. Un total de 450 arbres repartits en 10 bosquets d'entre 40 i 50 arbres. Aquests arbres, de la varietat pi negre autòcton de la zona, un cop creixin donaran un aspecte més natural a la bassa, fins al punt que s'assemblarà a un llac natural.

A més, en el límit habitual del nivell de l'aigua, en lloc de deixar a la vista la lona negra impermeable que habitualment es fa servir, s'ha optat per donar-li un aspecte natural de pedres i roques. D'aquesta manera s'incrementa l'aspecte de llarg natural i es facilita que si un animal salvatge cau a l'aigua li sigui molt més fàcil sortir-ne.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)