Futbol sala

El Barça, superat pel Cartagena en la final de la supercopa (1-2)

El Barça ha perdut la final de la supercopa, el primer títol al qual aspirava aquesta temporada, en caure contra el Jimbee Cartagena (1-2). Els blaugrana, que buscaven el tercer títol consecutiu, han marcat primer, en una primera part plena d’alternatives que ha acabat amb empat (1-1), però s’han mostrat inferiors en la segona al Cartagena, que ha buscat amb insistència el gol. La inspiració de Feixas, amb diverses aturades de mèrit, no ha estat suficient per als blaugrana.

L’arrencada a l’Olivo Arena ha estat elèctrica, amb activitat ofensiva a tots dos costats. El Barça ha avisat amb un xut de Sergio González i ha marcat l’1-0 en una jugada ràpida d’Antonio Pérez, que ha servit el gol a Pito (2’). Una volea d’Antonio i un xut de Sergio han buscat el 2-0, però el Cartagena també arribava, i ha tardat poc a empatar, amb un xut des de lluny de Motta que ha despistat Feixas perquè ha desviat lleugerament Pito (5’). El porter blaugrana ha tingut feina i ha salvatl’1-2 en un cop de cap (9’). A l’altre costat, Chemi ha evitat el segon gol blaugrana en un contraatac amb xut d’Adolfo (10’).

El Cartagena, que insistia en xuts rasos, ha tingut una altra bona ocasió a peus de Motta, amb gran resposta de Feixas, després d’una pèrdua de Touré (13’). Poc després, ha estat el francès qui ho ha provat a l’altre costat. El duel s’ha tancat una mica més en la recta final de la primera meitat, amb més intensitat defensiva de tots dos equips. Poc abans del descans, l’equip de Duda ha perdut Waltinho per lesió.

Domini del Cartagena

La segona part ha començat amb una gran jugada de Matheus, que no ha marcat per ben poc. També ho ha provat Dyego, de lluny (22’). Però les ocasions blaugrana han estat l’excepció d’una segona part de domini del Cartagena. El primer d’inquietar Feixas ha estat Paulo Ramírez (23’). El porter ha estat molt bé en treure el xut de Darío, que havia quedat sol per un error de càlcul d’Erick (27’). Juanan també ha estat a punt d’aprofitar un altre error, de Coelho, en una fase d’insistència del Jimbee. El Barça patia molt. Feixas ha fet una aturada descomunal a xut de Juanan des de davant de porteria (27’), però no ho podia aturar tot. I l’1-2, que es veia venir feia estona, l’ha fet Tomaz (28’).

Amb el desavantatge, el Barça s’ha hagut d’espavilar, però li costava trobar arguments. Sergio, en una jugada ràpida, ha tingut una bona ocasió (32’), seguida d’un xut molt alt de Dyego. Matheus, poc després que Erick hagi salvat l’1-3, ha provat una vaselina que ha sortit alta (34’). El conjunt de Velasco ha assumit la iniciativa, cada cop amb més presses.

Quan faltaven 4:30 per al final, Velasco ha arriscat amb el porter-jugador. Chemi ha tret un bon xut d’Adolfo. El Cartagena ha resistit bé i s’ha endut el premi.