Espanya venç França i s’estalviarà els vuitens

Waterpolo. Europeu. Acaba primera del grup A després del triomf de Croàcia davant de Montenegro en els penals i compleix el primer objectiu

Espanya 9 França 6

ESPANYA:Lorrio. Munárriz (1), Granados (3), Gomila, De Toro, Larumbe, Barroso, Cabanas, Tahull (2), Perrone (3), Biel, Bustos i Aguirre (ps).FRANÇA:Hovhannisyan, Saudadier, Crousillat (2), Bouet (1), Khasz (1), Vernoux, Cannone, Bjorch, Marzouki, Bodegas (1), Vanpeperstraete (1), Nardon i Fotani (ps). .PARCIALS:1-1, 3-2, 3-1 i 2-2.ÀRBITRES:R. Colombo (ITA) i V. Putnikovic (SER).

La selecció espanyola, amb majoria de jugadors catalans, va derrotar ahir França a Dubrovnik per 9-6 i va complir els pronòstics i accedeix directament als quarts de l’europeu de divendres sense jugar els vuitens. Espanya tanca la fase primera del grup A amb dos triomfs i una derrota en els penals contra Croàcia, que és segona perquè ahir va derrotar Montenegro en els penals. En el grup B, passen a quarts Hongria i Itàlia. Els tercers i quarts dels grups A –Montenegro i França–i B –Grècia i Geòrgia–i els dos millors del C i D s’enfrontaran en els vuitens. Espanya jugarà contra el vencedor del partit entre Geòrgia i el primer del grup D que es resol avui.

L’equip de David Martín va sobreviure als errors en les accions de superioritat (2/13) gràcies a una bona defensa. França es va acostar perillosament en el darrer quart amb dos gols seguits (7-6), però dos gols de Perrone –el primer un parabòlic majestuós– van sentenciar.

Edu Lorrio (Sabadell) va agafar el relleu d’Unai Aguirre en la porteria i es va estrenar aturant un penal en la primera acció d’un primer quart farcit d’imprecisions en què el gol de l’equip de David Martín el va fer Roger Tahull des de la boia (1-1). França es va avançar en el segon quart fent mal en els contraatacs (2-3), però Espanya va apel·lar als llançaments exteriors. Dues fuetades de Granados i una de Munárriz van posar l’equip de Martín per davant (4-3). El tercer de Granados, i una acció de contraatac de Perrone en què va exhibir la seva rapidesa, visió i fortalesa, van posar el peu al coll del rival (6-3) a pesar del llavors 0/7 en superioritats. Tahull, amb el seu segon gol des de la boia –1/10 en superioritat–, terreny complicat molt vigilat pels francesos, va establir el 7-4. Els francesos es van despertar amb un parcial de 2-0 (7-6), però Perrone va tallar de soca-rel la rebel·lió.