Waterpolo

La semifinal perfecta

Waterpolo. L’equip espanyol fa un partit excels contra Grècia i lluitarà pel quart or europeu amb els Països Baixos, vencedors contra Itàlia (7-6)

Espanya 13 Grècia 5

ESPANYA:Terré; Piralkova (1), Espar (1), Ortíz (2), Nona (1), Crespí (1), E. Ruiz (1), Peña (1), Forca (3), Camus (1), Maica (1), Leiton i Ester.GRÈCIA:Diamantopoulou; E. Plevritou, Chydirioti, Eleftheriadou, M. Plevritou, Xenaki (3), Asimiaki (1), Patra, Ninou, V. Plevritou, Giannopoulou (1), Elliniadi i Stamatopoulou.PARCIALS:4-1, 1-1, 4-1 i 4-2.

El guió sem­blava escrit i Espa­nya i els Països Bai­xos pug­na­ran demà (20.30 h, Tele­de­porte) pel tron con­ti­nen­tal a Eind­ho­ven. Sis mesos després de la final del mun­dial de Fuku­oka, amb victòria oranje en els penals, els dos equips es tor­na­ran a veure les cares amb l’hege­mo­nia euro­pea en joc. El con­junt neer­landès, que exer­ceix com a amfi­trió, té cinc títols al seu pal­marès, men­tre que l’espa­nyol n’ha gua­nyat tres, però els ha obtin­gut en les qua­tre últi­mes edi­ci­ons. Si Espa­nya, amb tretze cata­la­nes i dues madri­le­nyes, va tenir la semi­fi­nal somi­ada con­tra Grècia (13-5), els Països Bai­xos van patir de valent i no van poder can­tar victòria con­tra la com­ba­tiva Itàlia fins a l’últim ins­tant (7-6).

L’equip de Miki Oca va com­ple­tar un par­tit rodó en totes les face­tes del joc i va dei­xar Grècia sense capa­ci­tat de reacció. La soli­desa i la soli­da­ri­tat defen­siva, amb una Mar­tina Terré gegant sota els pals, i el joc coral en atac, amb tretze gols repar­tits entre deu juga­do­res de camp van ser els argu­ments de les vigents cam­pi­o­nes, que van mar­car ter­ri­tori des de l’inici.

De prin­cipi a fi

En el pri­mer atac grec, Athina Gian­no­poulo va sor­pren­dre la defensa espa­nyola en tran­sició, però la res­posta de les d’Oca va ser demo­li­dora. Amb grans inter­ven­ci­ons de Terré a la por­te­ria i un joc molt directe, les defen­so­res del títol van repli­car a par­tir de les seves cano­ne­res. Elena Ruiz, de penal, Judith Forca, en supe­ri­o­ri­tat, i Anni Espar i Isa Piralkova amb llançaments ben col·locats van tan­car el pri­mer quart amb un par­cial de 4-1. El segon quart va ser un com­bat molt intens i físic. Les defen­ses s’impo­sa­ven al joc d’atac i es va resol­dre amb un exigu 1-1. Nona Pérez, des de l’extrem, va mar­car el 5-1 i el con­junt grec tren­cava la sequera (13:13 sense ano­tar) amb un gol en supe­ri­o­ri­tat d’Eleni Xenaki (5-2).

Després del des­cans llarg, l’equip espa­nyol va dei­xar el par­tit pràcti­ca­ment sen­ten­ciat amb un par­cial idèntic al pri­mer quart (4-1). Amb una defensa activa i amb mol­tes aju­des i un atac molt efec­tiu en les supe­ri­o­ri­tats (3 de 4), el con­junt d’Oca arri­bava al tram deci­siu amb 6 gols de renda (9-3). Forca, per par­tida doble, Bea Ortiz i Camus van ser les gole­ja­do­res del ter­cer quart. Tot i que el par­tit estava encar­ri­lat, el con­junt hispà no va abai­xar la guàrdia i es va apun­tar també l’últim par­cial (4-2) amb gols de Maica, Crespí, Ortíz i Pili Peña.

Romania, rival de l’equip de Martín en quarts

Mentre la selecció femenina aplanava el seu camí a la final d’Eindhoven, el combinat masculí coneixia el seu rival en els quarts de final de Zagreb. Romania va vèncer clarament Geòrgia (18-11) i es convertirà en l’últim obstacle dels de David Martín per accedir a la pugna per les medalles. El partit es disputarà aquesta tarda (16.30 h, TdP), amb el conjunt espanyol com a gran favorit. Ahir Romania va prendre la iniciativa des del primer quart (5-1) i va tenir en Georgescu (5 gols) i Colodrovschi (4) els seus principals referents ofensius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)