Desfeta d’Espanya contra Croàcia (29-39) en l’estrena de l’europeu

La selecció espanyola ha tingut una estrena negra en l’europeu d’Alemanya i ha encaixat un contundent 29-39 davant de Croàcia en una de les derrotes més dures de l’etapa de Jordi Ribera a la banqueta. L’equip hispà, amb una aportació pràcticament nul·la de la porteria, ha anat sempre a remolc del seu rival, que ha excel·lit en atac amb percentatges superiors al 90 %. Tot i la desfeta, ha destacat l’aportació de l’extrem sabadellenc del Barça Aleix Gómez, que ha anotat 8 gols sense error.

La primera meitat ja ha estat nefasta pels interessos del conjunt hispà. En la posada en escena, s’ha encallat en atac i no ha trobat la fórmula per frenar l’embranzida croata, que anotava amb molta facilitat (6-12). Les males notícies s’acumulaven per a l’equip hispà amb la lesió a la mà esquerra de Miguel Sánchez-Migallón. En 13 minuts Jordi Ribera ja havia esgotat dos temps morts. Ha canviat de porter (Sergey per Gonzalo) i ha apostat per atacar amb set jugadors. La consigna ha funcionat en l’aspecte ofensiu, però la rereguarda era una via d’aigua i Espanya arribava al descans amb un parcial de 14-18, amb l’equip balcànic amb un 90% d’encert.

El panorama no ha millorat a l’inici de la segona part. Espanya persistia amb els atacs de set jugadors, però diverses pèrdues de pilota han impulsat una altra embranzida croata amb tres gols seguits a porteria buida. La diferència s’enfilava fins als 9 gols (15-24). Espanya també ho ha provat amb una defensa 5-1, però Croàcia, amb Luka Cindric com a director d’orquestra, continuava immune a tots els canvis. El desavantatge ha arribat a ser d’onze gols (23-34) i al final s’ha quedat en 10 (29-39).