Natació

La revàlida de Doha

Natació artística. Després dels set podis de Fukuoka, la selecció espanyola, amb vuit integrants de la federació catalana, afronta un mundial decisiu, en què es jugarà la plaça per als Jocs Olímpics de París

El mun­dial de Fuku­oka, amb la con­se­cució de set meda­lles, va tor­nar a situar la natació artística espa­nyola, amb un remar­ca­ble accent català, al pri­mer pla inter­na­ci­o­nal. Mig any després, l’equip diri­git per la japo­nesa Mayuko Fujiki té en el mun­dial de Doha, del 2 al 18 de febrer, una revàlida de màxima exigència per no estron­car la tra­jectòria ascen­dent d’un equip for­jat “des de la constància, la humi­li­tat i el tre­ball”, com des­ta­cava ahir la capi­tana Txell Mas (CN les Fran­que­ses) en una jor­nada oberta als mit­jans de comu­ni­cació al CAR de Sant Cugat. En joc hi haurà un dels cinc bit­llets que es repar­tei­xen per als Jocs Olímpics de París.

Cinc pla­ces

L’equip esta­tal obtindrà el seu objec­tiu si ocupa un dels cinc pri­mers llocs un cop com­pu­ta­des les ruti­nes d’acrobàcia, la prin­ci­pal nove­tat res­pecte de Fuku­oka, la tècnica i la lliure. A més, l’obtenció de plaça olímpica per equips atorga automàtica­ment la clas­si­fi­cació del duet, que en el cas de la selecció esta­tal tor­narà a apos­tar per la cata­lana Iris Tió (CN Kallípolis) i l’anda­lusa Alisa Ozho­gina (Sin­cro Sevi­lla). A més de Mas i Tió, com­ple­ten la nòmina cata­lana Berta Far­re­ras (Kallípolis), Emma Gar­cia (CN Saba­dell), Den­nis González (Kallípolis), Mireia Hernández (Cora­plax CN Gra­no­llers), Paula Ramírez (Kallípolis) i la jove Merit­xell Ferré (CN Saba­dell), l’única nove­tat res­pecte de Fuku­oka.

Fujiki admet que la pri­o­ri­tat en aquest mun­dial és acon­se­guir “un dels cinc bit­llets olímpics”, però que llui­ta­ran per obte­nir els millors resul­tats pos­si­bles. En aquest sen­tit, l’entre­na­dora japo­nesa recorda l’evo­lució de l’equip res­pecte al preolímpic d’abans dels Jocs de Tòquio: “Només han pas­sat tres anys, però la situ­ació és molt dife­rent. Totes les neda­do­res han cres­cut molt i estan molt més pre­pa­ra­des i madu­res. Penso que s’ha de gau­dir del moment i ja tenim ganes de tor­nar a nedar i mos­trar tot el que tenim pre­pa­rat.”

Txell Mas, amb 29 anys la vete­rana de l’equip, també es va refe­rir als pro­gres­sos de les actu­als neda­do­res de la selecció: “Tot va començar el 2017-2018, quan les peti­tes que van entrar tenien 16 anys i eren la major part de l’equip. A poc a poc s’ha anat cons­truint l’equip i crec que hem après moltíssim les unes de les altres, con­vi­vint com si fóssim ger­ma­nes. L’etapa de la covid va fer que estiguéssim mol­tes hores jun­tes con­fi­na­des dins del CAR i això va fomen­tar més la unió en l’equip. Amb la constància, la humi­li­tat i la feina hem arri­bat fins aquí, però hem de con­ti­nuar tre­ba­llant perquè encara tenim molts objec­tius al cap.”

L’impacte del regla­ment

Txell Mas també es va refe­rir a l’impacte del nou regla­ment: “Cadascú té la seva estratègia per saber si posar més difi­cul­tat però exe­cu­tar-la bé, perquè al final d’això es tracta amb el nou regla­ment. Fins que no arri­bem a Doha no veu­rem com estan els altres equips ni quina estratègia tin­dran.”

A Fuku­oka, una de les grans tri­om­fa­do­res va ser Iris Tió, que a més de l’or per equips tècnics va sumar dues meda­lles de bronze en els duets tècnic i lliure. La neda­dora del Kallípolis està molt moti­vada davant del nou repte: “L’èxit de Fuku­oka ens dona molta con­fiança i hem après molt, però amb aquest nou regla­ment a cada com­pe­tició comen­ces de zero. Som molt pru­dents.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)